Foto: Marin Tironi/PIXSELL

I DOK VEĆINA HRANE POSKUPLJUJE, NEKE NAMIRNICE I DALJE DRŽE ISTU CIJENU: Otkrivamo što trebate jesti, ako želite sačuvati kućni budžet

Autor: Dnevno.hr

Riječka tržnica u utorak zjapi gotovo prazna. Jedan od razloga su sigurno epidemiološke mjere, ali drugi, možda i važniji, su više cijene voća, povrća, mesa i drugih proizvoda. Naime, kako je poljoprivrednicima skočio repromaterijal, tako su kupcima skočile cijene.

Trgovac Duško Diklić za Dnevnik.hr je rekao da je normalno da i kod njih poskupljuju cijene, kad je poskupilo i na svim drugim mjestima. Statistički podaci koje je iznijelo Ministarstvo poljoprivrede pokazuju da su cijene u posljednjih godinu dana jako skočile, pa su tako šljive skuplje 20 posto, rajčice 26, paprika 30, a šareni grah 15 posto.


Trenutačno su stabilne cijene ribe koje ovise o vremenskim prilikama te ponudi i potražnji. Kad je riječ o mesu, njegova cijena ovisi o cijeni stočne hrane, a kako su poskupjele žitarice, počelo je poskupljivati i meso.

Mesar Željko Smojver kaže kako su junetina i janjetina dosta poskupile, a svinjetina i teletina još uvijek imaju iste cijene.

Što se tiče kupaca, oni kažu da im ne bi smetala lagana poskupljenja kada bi to pratile i mirovine i plaće, a ovako se mnogi nazivaju “čarobnjacima u preživljavanju”.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.