fbpx

Hura presudila sveprisutnoj i ‘prostoj’ ovci Gregoru

Autor: D.G.

Obradom zvuka kojom se 'prekrivaju' Gregorove psovke kod prosječnog potrošača se narušavaju standardi pristojnosti te se izostavljanjem i dvosmislenošću iste može navesti na krivi zaključak, kažu u HURI.

Vječe časti HURA-e osudilo je reklamu mobilnog operatere Tele2 gdje ovca Gregor psuje uz prigušeni zvuk, piše Poslovni dnevnik.

– Dio poruke Tele2 nije u skladu s odredbama Kodeksa (čl. 2. Pristojnost i čl. 5. Istinitost) te preporuča oglašivaču ispravak u dijelu gdje se obradom zvuka kod prosječnog potrošača narušavaju standardi pristojnosti te se izostavljanjem i dvosmislenošću iste može navesti na krivi zaključak – stoji u odluci Suda časti.

Hoće li Tele2 izmijeniti reklamu za sada još nije poznato, jer iz te kompanije kažu kako nemaju informacije o donesenoj odluci.


– Tele2 nije zaprimio nikakvu obavijest od HURA-e te nije ni na koji način upoznat sa slučajem – stoji u odgovoru Valentine Junaci, Voditeljice odnosa s javnošću Tele2.

Tele2 reklama nije proizvedena u Hrvatskoj već se cijela serija reklama s ovcom Gregorom preuzima je iz matične baze u Švedskoj gdje ih je izrađuje tamošnja agencija Forsman & Bodenfors, što znači da je ta reklama već prikazivana i na stranim tržištima. Prilagodbu za hrvatsko tržište za Tele2 obavlja tim Bruketa&Žinić.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.