HT, Vipnet i Tele2 pod istragom zbog namještanja cijena

Autor: D.G.

Sumnja da su se tri mobilna operatera 1. listopada 2009. dogovorila i istodobno poskupjela do četiri puta svoje usluge promijenivši obračunsku jedinicu s 15 na 60 sekundi za prvu minutu razgovora.

U najvećoj tajnosti Agencija za tržišno natjecanje prije nešto više od mjesec dana započela je istragu protiv Hrvatskog telekoma, Vipneta i Tele2 zbog sumnje da su se udružili u kartel i međusobno dogovarali cijene, doznaje Poslovni dnevnik.

Čelnica AZTN-a Olgica Spevec, prema dostupnim informacijama, sumnja da su se tri mobilna operatera 1. listopada 2009. dogovorila i istodobno poskupjela do četiri puta svoje usluge promijenivši obračunsku jedinicu s 15 na 60 sekundi za prvu minutu razgovora.

Sporno je povećanje cijena iz listopada 2009. godine kada su poskupjele mobilne usluge promjenom obračunskih jedinica

– Agencija je pokrenula postupak zbog sumnje u kartelsko udruživanje HT-a, Vipneta i Tele2, ali budući da je istraga u tijeku ne možemo je komentirati, izjavila je Snježana Vujisić Sardelić, savjetnica za komunikacije AZTN-a. Dodaje da bez pomoći zviždača istrage za kartelsko udruživanje u Hrvatskoj u prosjeku traju od jedne i pol do dvije godine, a u EU i dvostruko dulje.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.