fbpx
Ilustracija / Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

HRVATSKI GRAĐEVINAR U KORONA GODINI OSTVARIO REKORDE: Svaki peti radnik u prosjeku zaradi više od 21.000 kuna!

Autor: Daniel Radman

Hrvatska građevinarska tvrtka Radnik iz Križevaca objavila je svoj poslovni izvještaj te se pohvalila kako je ostvarila najbolje rezltate u povijesti, javlja portal danica.hr.

Naime, lani je ostvarila čak 730 milijuna kuna ukupnih prihoda. Ako to usporedimo s proteklom godinom, radi se o povećanju od čak 40 posto.

Porasla je i dobit, za 30 posto, a iznosila je 40,7 milijuna kuna.

U prosjeku se zaradi 12.700 kuna!

Također, povećao se i proj radnika, sada križevačka tvrtka zapošljava 360 ljudi, od kojih 280 rade u Hrvatskoj, dok ih 80 radi u Njemačkoj. Prema podacima iz izvješća, zaposlenik Radnika u prosjeku zaradi 10.300 kuna mjesečno, a dislocirani kolege u Njemačkoj 2.900 eura, tj. približno 21.700 kuna, što daje prosjek od 12.770 kuna.

“Poslovna 2020. godina bila je uspješna. Ostvarena je značajna dobit i povećana je dugotrajna imovina društva, zadržana visoka razina kratkotrajne imovine, prošireno tržište. Uz zadržavanje dugogodišnjih investitora, otvorena je poslovna suradnja s novim partnerima. Investirano je 63,6 milijuna kuna u sveukupnu imovinu, nekretnine, strojeve, opremu i vrijednosne papire. Kupljene su dionice Vodogradnje Varaždin u iznosu 6,58 milijuna kuna te su još kupljene dionice i dokapitalizirano je u Hidroing ukupno 3,2 milijuna i Hidroregulacija Bjelovar ukupno 6,2 milijuna kuna”, naglasili su u poslovnom izvještaju.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.