Foto: Pixabay

HRVATSKA FIRMA ‘ŠVERCALA’ SRBE! Na baušteli ih otkrila njemačka inspekcija, sad će svi nadrapati!

Autor: Daniel Radman

Njemačka inspekcija na gradilištu u Siegenu otkrila je da je hrvatska građevinska tvrtka imala čak sedam zaposlenika koji su radili na crno.

Službenici Glavne carinarnice u Dortmundu uvidom u dokumente sedmorke zaključili su da se radi o muškarcima iz Srbije kojima nije dopušten ni boravak, a kamoli rad u Njemačkoj.

Navodno postoji sumnja i u vjerodostojnost dokumenata.

Srbi mogu biti protjerani, a ni hrvatskom poslodavcu nije lako

Stoga je protiv ilegalaca iz Srbije pokrenut kazneni postupak zbog krivotvorenja isprava i ilegalnog boravka u Njemačkoj. Srbi su ispitani i potom predani migracijskim vlastima koje će odlučiti o njihovoj bliskoj budućnosti.

I poslodovac iz Hrvatske, čije ime policija nije otkrila, morat će na sud. Tamo ga čeka kazneni postupak zbog nezakonitog zapošljavanja stranaca, a češljaju mu ‘papire’ jer sumnjaju da Srbi plaćeni ispod minimalca.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.