Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Hrvatima se otvara prilika za sjajan posao: Radi se na moru, plaća je izdašna, dijele i nagrade

Autor: I.G.

Hotelska grupacija Aminess je proširila svoj smještajni portfelj na 24 objekta u osam destinacija duž Jadrana. U 2024. godini očekuju nove rekorde i planiraju zaposliti oko 2.000 radnika tokom sezone, što je povećanje od 35% u odnosu na prošlu godinu, kažu iz Aminessa. Pod brendom Aminess Hotels & Resorts, za 2024. godinu, Aminess ima 16 hotela, pet kampova i tri resorta s vilama i apartmanima, većinom s četiri zvjezdice.

Nalaze se u Istri (Novigrad), na Krku, u Crikvenici, Novom Vinodolskom, na Pagu, u Makarskoj, te na Korčuli i u Orebiću na Pelješcu. Ove godine rezervacije idu dobro, a mnogo očekuju i od novootvorenog kampa na Pagu, jednog od rijetkih s pet zvjezdica u Hrvatskoj, kao i od drugih kampova i hotela.

Član uprave Aminessa Mladen Knežević svojevremeno je izjavio kako dnevno mogu ugostiti 15 tisuća gostiju. Ove godine očekuju da će premašiti rekordnih 1,7 milijuna noćenja iz 2023. godine, uz aktivnosti na povećanju ukupne popunjenosti objekata tokom cijele godine.

Foto: Ivo Ravlic / CROPIX

Posluju i tijekom zime

Inače, Dva Aminessova hotela posluju cijele godine. Ove godine broj zaposlenih povećavaju na oko 2.000 zbog otvaranja četiri nova objekta – hotela u Novom Vinodolskom i dva u Crikvenici, te kamping resorta na Pagu.

Zanimljivo je istaknuti i kako su više od 60% zaposlenih domaći ljudi, oko 35% iz regije (Srbija, BiH…), a ostali su iz drugih zemalja.

U pripremama za ovogodišnju sezonu uložili su 200 tisuća eura na edukacije zaposlenika, a sezonsku nagradu za ovu godinu su podigli na 1.120 eura uz stalno prilagođavanje i osnovice plaća.

Poznati lanac preuzima posrnulog hrvatskog diva: Spominju se brojne vrijedne nekretnine
Velike investicije

Investicije Aminessa u portfelj, kvalitetu ponude i novo zapošljavanje također rastu. Knežević navodi da su u posljednje dvije godine uložili 109 milijuna eura u Makarskoj i na Pagu u hotel i kamp s pet zvjezdica. Dodatnih 50 milijuna eura uloženo je u poboljšanje kvalitete usluge u svim destinacijama.

Kako navode iz Aminessa, u vlasničkoj strukturi kompanije nema promjena odnosno većinski vlasnici Aminess grupe su Auctor Kapital i Auctor Holding, prenosi Poslovni tjednik.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.