Foto: Pixabay

Hrvatica otišla u trgovinu kupiti jaja, na odjelu ostala paf: ‘Tko zna što rade kad nitko ne vidi’

Autor: Ivana Jurišić

Zamislite što bi se dogodilo da vam prodavačica u trgovini da kruh s police bez rukavica ili hvataljki? Vjerojatno biste odmah prigovorili i tražili da vam da novu štrucu, a neki malo agresivniji zvali bi i poslovođu. U isto vrijeme na samoposlužnim odjelima s pekarskim proizvodima u trgovačkim centrima događa se upravo to.

Svakoga dana građani uzimaju kruh i ostale pekarske proizvode bez rukavica i hvataljki. Možda ne bi bio problem da uzmu jedan kruh i pecivo, ali malo tko nije bar jednom vidio nekoga kako rukom dodiruje više pekarskih proizvoda dok ne nađe njemu savršen. Dok netko ne kupi taj proizvod, može se dogoditi da je tijekom jutra dotaklo 10 ili 20 ljudi.

Na taj problem požalila nam se jedna naša čitateljica koja kaže da je u subotu ujutro u Novom Zagrebu svjedočila, kako kaže, odvratnom prizoru.

Foto: Pixabay

Prljavo pecivo vratio u vitrinu

“Gospodin ispred mene je uzeo pecivo i ono mu je slučajno palo na pod. Umjesto da ga vrati prodavačici i kaže što se dogodilo, on ga je jednostavno vratio u vitrinu. Moram priznati da mi se okrenulo u želucu i samo sam se pokupila i otišla. Nakon te scene nisam imala više volje kupiti kruh”, rekla nam je naša čitateljica. “Neki ljudi stvarno nemaju srama”, dodala je.

Pekarski proizvodi nisu jedini kojima je moguće manipulirati u trgovini. Jedna naša čitateljica nam je ispričala kako je prije nekoliko tjedana u trgovini svjedočila nevjerojatnom prizoru.

“Jedan kupac je otvorio nekoliko kutija jaja i premještao jaja iz jedne kutije u drugu. Nije prestao čak ni kada su ga drugi kupci upozorili da to prestane raditi, a stao je tek kada je došao trgovac koji ga je zamolio da ode. To sam vidjela prvi put u životu, a nadam se i zadnji. Strah me i pomisliti što rade kad nitko ne vidi”, rekla nam je.

Foto: Pixabay

Higijena je prioritet

Nakon pandemije koronavirusa jasno je da se ovakve stvari ne bi smjele događati. Trgovački lanci su i sami svjesni ovog problema i kažu da rade sve što je moguće da bi ga riješili na zadovoljstvo kupaca. Iz Kauflanda su nam objasnili da je higijena u njihovim poslovnicama prioritet, a pogotovo kada se to odnosi na pekarnice.
“Svaka naša pekarnica ima uvijek dostupne hvataljke za artikle, jednokratne rukavice, vrećice za kruh i peciva u više veličina, kao i prostor za otpad. Naše su pekarnice dodatno označene naljepnicama kojima usmjeravamo kupce da koriste rukavice. U slučaju pada artikla na pod, isti se odlaže u pretinac za otpad”, objasnili su nam iz Kauflanda.

Dva trgovačka lanca na dan izbora zatvorila svoja vrata, radnicima dali slobodno
Iz Konzuma su nam napisali da pridaju veliku pažnju održavanju visokih standarda higijene i sigurnosti hrane u svim njihovim prodavaonicama, što, među ostalim, uključuje redovito čišćenje i dezinfekciju prostora, kontinuiranu edukaciju zaposlenika te praćenje propisanih uputa i procedura, kao i postavljanje informacija na vidljivim mjestima koje podsjećaju kupce na pridržavanje propisanih higijenskih standarda.

“Sve navedeno vrijedi i za naše samoposlužne pekarnice, u kojima pridajemo veliku pažnju svježini i kvaliteti pekarskih proizvoda. Konkretno, za kupce smo osigurali jednokratne rukavice i hvataljke kojima mogu uzeti pekarski proizvod po izboru u skladu s propisanim standardima higijene. Uz istaknute plakate koji podsjećaju kupce na važnost higijene te ih potiču da koriste jednokratne rukavice i hvataljke, dodatno o pravilnom korištenju naših samoposlužnih pekarnica brinu i naši zaposlenici”, rekli su nam iz ovog trgovačkog lanca.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.