Screenshot Kurir

Hrvati poludjeli za srpskom svinjetinom: Pogledajte što im naplaćuju šest eura, toga nigdje nema

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Toskana je najposjećenija regija u Italiji, nadaleko poznata po svojim vinogradima i srednjovjekovnim gradovima. Turisti širom svijeta dolaze u Toskanu posjetiti Firenzu, Sienu, Pisu, San Gimignano, Luccu. Toscana je širom svijeta poznata po svojim vinima i sirevima, a turisti koji posjete ovu regiju ne bi smjeli propustiti ni pojesti ribolitu, čuvenu toskansku juhu koja se pravi od ostataka kruha, graha, kelja, mrkve,  graha, blitve, celera, krumpira i luka.

Screenshot Kurir

Ono što većina turista možda i ne očekuje jest praseće pečenje iz kombija usred Toskane, piše Kurir.

Ista kao ona koja se može naći u Srbiji

Naime, u povijesnoj jezgri sela San Gimignano, opasanom zidinama s osam ulaznih vrata iz 13. i 14. stoljeća, moguće je pojesti odličnu svinjetinu u somunu, bez ikakvih priloga, po cijeni od šest eura! To nije cijena po kilogramu, već ćete toliko platiti za nekoliko komada svježeg mesa u kruhu.

Hrvatski turizam više nikad neće biti isti, stigla poruka iz prijestolnice: ‘Bit ćemo kao Barcelona’

Oni koji su je probali tvrde da je ista kao ona koju možete naći u Srbiji, ali Srbi, prema pisanju Kurira, kada posjete Toskanu ipak zaobilaze prasetinu i preferiraju nadaleko poznate talijanske specijalitete. Vlasnik tvrtke “Prasetina Toskana” nalazi se u samom centru grada i kaže da je prodaja sasvim solidna u svakom periodu godine.

Naviše dolazi turista iz Hrvatske i Slovenije, zatim jedan iz Srbije, no pečenju prema njegovim riječima ne mogu odoljeti ni posjetitelji iz zapadnoeuropskih zemalja.





Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.