Foto: Unsplash

Hrvate zanimalo kako zaraditi 50 000 eura: Umjetna inteligencija kaže brzo i lako

Autor: I.G.

U vrijeme ekonomske krize, žestoke inflacije i sve učestalijih poskupljenja, mnogi od nas zapitali su se kako zaraditi poneki euro sa strane. U našoj potrazi za dodatnim izvorom zarade, upitali smo ChatGPT ima li koji savjet o kako da prosječan građanin ostvari zaradu od 50.000 eura.

Učinkoviti savjeti, predstavljeni od strane AI savjetnika, uključuju razne financijske poteze, od investiranja u kriptovalute do otvaranja štednje, pa pogledajmo što nam je savjetovao.


Upitali smo ga na hrvatskome jeziku.

Umjetna inteligencija počinje tražiti izvanzemaljce: Pogledajte kakav su algoritam osmislili stručnjaci

Pokrenite Posao

“Razmislite o pokretanju vlastitog posla ili online trgovine. Identificirajte proizvod ili uslugu koja ima potražnju na tržištu i razradite poslovni plan”, rekao nam je ChatGPT.

Nadalje, umjetna inteligencija tvrdi da je najbolji način za ostvarivanje zarade ulaganje novca u razne imovine:

“Ako imate nešto novca koji možete investirati, razmotrite opcije poput dionica, nekretnina, kriptovaluta ili drugih financijskih instrumenata”, kaže umjetna inteligencija.
Osim toga, ChatGPT je smislio još nekoliko načina za ostvarivanje profita.

Ako imate vještine u pisanju, programiranju, dizajniranju ili drugim područjima, možete raditi kao freelancer na platformama kao što su Upwork, Freelancer ili Fiverr.

Edukacija i Vještine

“Uložite vrijeme u učenje novih vještina koje su tražene na tržištu. To može povećati vaše šanse za dobro plaćenim poslovima ili projektima.

Ako imate iskustva ili interes u nekretninama, razmotrite kupovinu i prodaju nekretnina ili dugoročno iznajmljivanje.

Prodaja proizvoda ili usluga putem interneta može biti profitabilna. Razmotrite prodaju putem platformi kao što su eBay, Etsy ili Amazon”, piše ChatGPT.
Ovako je stvarno izgledao Isus? Al na temelju Torinskog platna prikazao moćnu sliku Isusa

Ulaganje u Sebe

Razmotrite investiranje u svoje obrazovanje i razvoj vještina. Bolje kvalifikacije mogu dovesti do bolje plaćenih poslova”, piše ChatGPT.

Ipak, kaže kako je najučinkovitiji način zarade – poduzetništvo:

“Razvijte inovativnu poslovnu ideju i istražite mogućnosti financiranja putem investitora, poslovnih inkubatora ili crowdfunding kampanja. Investiranje u kriptovalute može biti profitabilno, ali također nosi rizike. Ako se odlučite za ovaj put, provjerite tržišne trendove i razgovarajte s financijskim stručnjakom.

Foto: Unsplash

Redovito štedite i investirajte u dugoročne opcije kao što su indeksni fondovi ili mirovinski fondovi”, kaže ChatGPT.

Na kraju poručuje kako je važno napomenuti da sve ove opcije imaju svoje rizike i zahtijevaju pažljivo istraživanje i planiranje. Preporučuje se konzultiranje s financijskim savjetnikom prije nego što donesete odluke o velikim financijskim transakcijama ili investicijama.

Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.