HFP i Orco riješili problem Sunčanog Hvara

Autor: D.G.

Dug Sunčanog Hvara će biti smanjen za 41,21 milijun kuna i to na način da će postojeći dioničari turističke kompanije svoja potraživanja zamijeniti za dionice navedene tvrtke.

Predstavnici Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvoja, Hrvatskog fonda za privatizaciju i Orco grupe potpisali su sporazum kojim rješavaju otvorena pitanja i dogovaraju buduću suradnju vezanu uz Sunčani Hvar.

Njime će dug Sunčanog Hvara biti smanjen za 41,21 milijun kuna i to na način da će postojeći dioničari turističke kompanije svoja potraživanja zamijeniti za dionice navedene tvrtke. U priopćenju iz Orco grupe također se navodi da će dvije strane, s ciljem rješavanja svih nesporazuma iz prošlosti, osnovati neovisno tijelo, odnosno tzv. ekspertnu grupu.

Prema dogovoru, HFP će Sunčanom Hvaru osigurati novi zajam u vrijednosti od 19,9 milijuna kuna.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.