fbpx

Grad Rijeka daje u koncesiju Titov Galeb

Autor: D.G.

Grad pokušava naći i financijski 'jakog' ulagača u brod koji je već deset godina 'na mrtvom vezu' u remontnom brodogradilištu Viktor Lenac.

Grad Rijeka će do proljeća slijedeće godine raspisati natječaj za koncesiju čuvenog Titovog broda Galeb. Grad pokušava pronaći strateškog ulagača u brod koji je već deset godina ‘na mrtvom vezu’ u remontnom brodogradilištu Viktor Lenac.

Od potencijalnog ulagača, kako piše Novi list, očekuje se da uloži ‘ozbiljan novac’ u uređenje ruiniranog Galeba, a za uzvrat će dobiti mogućnost da tokom određenog vremena komercijalno iskorištava jahtu.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel za sada nije precizirao uvijete pod kojim će brod biti iznajmljen, ali je istakao da će natječaj za dodjelu koncesije biti raspisan do kraja prvog tromjesečja 2011. godine.


On je predočio da se traži investitor koji će naći balans između vlastitih poslovnih interesa i činjenice da je riječ o kulturnom dobru Republike Hrvatske.

Koncesionar će najmanje tri mjeseca u godini morati dopustiti da Galeb služi kao muzej u Riječkoj luci.

Prema grubim proračunima, za kompletnu restauraciju Galeba biće potrebno najmanje dvadeset milijuna eura.

Grad Rijeka u posjed Galeba došla je na javnoj licitaciji prije godinu i pola, a za čuveni brod platila je 150 tisuća dolara.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.