Foto: Davor Pongracic / CROPIX

FORTENOVA DANAS IMA GLAVNU SKUPŠTINU: Odgođena rasprava o Sberbanci, blokiran im je pristup glasanju

Autor: Dnevno.hr

Danas se u Amsterdamu održava glavna skupština imatelja depozitarnih udjela u Fortenova grupi. Na dnevnom redu su dvije točke:

1. Odobrenje imenovanja društva PricewaterhouseCoopers Accountants N.V. neovisnim registriranim javnim računovodstvenim društvom koje će revidirati nizozemskim zakonom propisane financijske izvještaje društva Fortenova Group TopCo B.V. za financijsku godinu koja završava 31. prosinca 2022.

2. Imenovanje društava PricewaterhouseCoopers d.o.o. i Mazars Cinotti Audit d.d. neovisnim registriranim javnim računovodstvenim društvima koja će zajednički revidirati hrvatskim zakonom propisane financijske izvještaje društva Fortenova grupa d.d. za financijsku godinu koja završava 31. prosinca 2022.

Suglasili se s prijedlogom

Odvjetnici društva Fortenova grupe suglasili su se prijedlogom koji su dali odvjetnici društva koji drži udio Sberbanka u Fortenova grupi da se ostale točke dnevnog reda koje su prvobitno bile planirane odgode za sljedeću sjednicu Glavne skupštine. Naime, Fortenova Grupa je u odgovoru na pismo koje je poslao SBK navodi da s obzirom na nejasne činjenične okolnosti pod kojima je ruski Sberbank navodno prodao i prenio SBK-ove udjele na fizičku osobu ne može uzeti u obzir ili na drugi način priznati glasanje ili pravo glasa SBK-a. Shodno tome, SBK-u će i dalje biti blokiran pristup glasanju.

 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.