Foto: Pixabay

FINANCIJSKA SAVJETNICA UPOZORAVA GRAĐANE: Zašto nikad ne smijete otvoriti tekući i štedni račun i istoj banci

Autor: Dnevno.hr

Dok cijene svakog dana uporno idu gore, građanima na prosječnoj hrvatskoj plaći sve je teže štedjeti. O onima koji žive na minimalcu da i ne govorimo.

U takvoj situaciji, lako je doći u iskušenje da dio novca koji smo spremili u crni fond iskoristimo za svakodnevne troškove, osobito u mjesecu prosincu koji je tradicionalno najteži mjesec u godini. Kako to ne napraviti kako ne bismo ostali bez novca koji nam je potreban za mašinu kada se pokvari, savjetuje Sophia Bera, financijska savjetnica za Business Insider.

Ova financijska savjetnica Business Insider savjetuje svima da tekući i štedni račun otvore u dvije različite banke, jer će teže trošiti novac ako ne vide ušteđevinu svaki put kad pristupite svom tekućem računu u online bankarstvu ili na automatu.

Svima onima koji imaju višak novaca preporučuje za svaki cilj štednje otvoriti štedni račun u različitim bankama.

Napominje kako većina njezinih klijenata ima račun sa svojom štednjom i još jedan drugi račun za svoj putni proračun, te štedeći na taj način ne koriste svoje rezerve za hitne slučajeve. Umjesto toga, sebi odrede ciljeve za koje štede mali iznos svaki mjesec i onda se ne moraju osjećati krivima kada svoju ušteđevinu koriste za svoj odmor.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.