Foto: Ivana Grgic / CROPIX

Ekspanzija i velika ulaganja: Pevex ulaže milijune u novi objekt, evo što će tamo smjestiti

Autor: Dnevno.hr

Blizina zagrebačke obilaznice, lagan pristup autocesti, a istovremeno u gradu, bilo je dovoljno razloga da Pevex odabere lokaciju Jankomir za izgradnju svog novog Logističko-distributivnog centra vrijednog 13,5 milijuna eura.

Tako je PEVEX d.d. krenuo u projekt izgradnje Centralnog skladišta, odnosno suvremenog logističkog distributivnog centra koji će se prostirati na više od 15.000 četvornih metara s pripadajućim manipulativnim površinama, prometnicama i hortikulturnim sadržajima.


Foto: Dnevno

Izvođač radova na ovoj investiciji vrijednoj gotovo 13,5 milijuna eura je Projektgradnja plus d.o.o. iz Slavonskog broda, a završetak radova se predviđa sredinom 2024. godine. Projektant i projektni nadzor je Rechner d.o.o. iz Osijeka, a glavni je projektant arhitekt Bruno Rechner koji nam je kazao kako će ova moderna zgrada biti vrlo prepoznatljiva i “beskrajno zelene boje”.

Zeleni smjer kompanije

No, nije boja zgrade jedino čime Pevex potvrđuje smjer kompanije. Naime, razvoj i primjena ekoloških rješenja usmjerenih na očuvanje okoliša i održivog poslovanja te uštede energije u fokusu su kada je riječ o novom centralnom skladištu na zagrebačkom Jankomiru koje će biti opremljeno i solarnim panelima za proizvodnju električne energije.

Foto: Pevex

Stručni nadzor nad izvođenjem radova obavljat će tvrtka Extructa d.o.o. iz Zagreba.

Predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo kazao je kako radovi započeti u srpnju ove godine napreduju željenom dinamikom, pa čak i bolje od predviđanja, a do sada su napravljeni temelji objekta, dok se trenutačno punom parom radi na nosivoj konstrukciji prometnica, armirno betonskoj montažnoj konstrukciji te na izmještanju instalacija.

Pevex čeka ekspanzija

“Ova godina u znaku je velikih kapitalnih ulaganja koja će sigurno pridonijeti daljnjem zacrtanom rastu i razvoju kompanije. Investicijski ciklus, najznačajniji u proteklih nekoliko godina, započeli smo osuvremenjivanjem našeg prodajnog centra u Virovitici, a nastavljamo izgradnjom Centralnog skladišta, prodajnih centara u Poreču i Zaboku te otvaranjem nove trgovine u Vrbovcu”, kazao je Bubalo.

Foto: Dnevno

No, predsjednik Uprave Pevexa dodaje i kako tu nije kraj investicijama, a otkrio je i kako se Pevex širi i van granica Hrvatske.
“Već smo pri kraju pregovora za još neke lokacije. Cilj nam je u kratkoročnom razdoblju imati 40 prodajnih centara diljem Hrvatske, a otkrit ću i kako se kompanija planira širiti i van granica RH“ , istaknuo je predsjednik Uprave Pevexa Krešimir Bubalo.

 

 
Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.