Foto: Dukat / promo

Dukat je spreman preuzeti kooperante Megglea, ali uz ‘podršku ministarstva poljoprivrede’

Autor: D.R.

Na sastanku koji je jučer održan u Ministarstvu poljoprivrede s predstavnicima Megglea i domaće mljekarske industrije, Dukat je iskazao spremnost da uz podršku resornog ministarstva pomogne u stvaranju preduvjeta za nastavak otkupa mlijeka na otkupnom području Megglea, istaknuli su u zagrebačkoj tvrtki.

Naime, u posljednjih 10 godina broj proizvođača i količine proizvedenog mlijeka u Hrvatskoj neprekidno se smanjuju. Danas u Hrvatskoj proizvodimo manje od 50 posto potrebnih količina mlijeka, stoga je nužno održati postojeću proizvodnju mlijeka.

“Proizvodnja mlijeka u Slavoniji ne smije stati stoga je Dukat iskazao spremnost za ugovaranje suradnji s farmerima Megglea, u skladu s vlastitim slobodnim kapacitetima otkupa i prerade mlijeka te uz podršku Ministarstva poljoprivrede“, rekao je Antun Milić, direktor Otkupa i razvoja proizvodnje mlijeka u Dukatu.

Dukat danas surađuje s više od 2.000 malih, srednjih i velikih proizvođača mlijeka diljem Hrvatske i predvodnik je organiziranog otkupa mlijeka u Hrvatskoj s više od 100 godina tradicije i iskustva u otkupu i preradi svježeg mlijeka.

Samo u razvoj poslovanja svojih kooperanata – proizvođača mlijeka u sustavni razvoj dugoročnih i partnerskih suradnji, Dukat ulaže više od 50 milijuna kuna vlastitih obrtnih sredstava na razini svake poslovne godine, naglašavaju u zagrebačkoj kompaniji.

Kako proizvodnja mlijeka ne bi stala Dukat je i tijekom epidemije koronavirusa, u periodu od kraja ožujka do polovine lipnja, provodio interventan otkup mlijeka od malih mljekara i njihovih kooperanata, koji su ostali bez mogućnosti plasmana svojih proizvoda.

MEGGLE IPAK ODLAZI IZ HRVATSKE! Ministrica poljoprivrede i župan Anušić nemoćni




HSS-ovac ošto o slučaju Meggle: ‘Najžešći kritičari socijalizma sada bi u kapitalističkom sustavu uređivali socijalističkim metodama’




Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.