Država će građanima otpisati kamate i ponuditi im otplatu poreznog duga na rate

Autor: D.G.

Ovog tjedna pred Vladom će se naći Zakon o reprogramiranju duga fizičkih osoba, nakon čega odlazi u hitnu saborsku proceduru. Riječ je o prijedlogu da se građanima da mogućnost da otplaćuju državi dug na rate

Šefica Porezne uprave Nada Čavlović Smiljanec najavila je u razgovoru za dnevnik Nove TV kako će se ovog tjedna pred Vladom naći Zakon o reprogramiranju duga fizičkih osoba, nakon čega odlazi u hitnu saborsku proceduru.

Riječ je o prijedlogu da se građanima da mogućnost da otplaćuju državi dug na rate, a prema njezinim riječima Zakon bi trebao biti donesen već u travnju.
– Očekujemo da će krajem travnja taj zakon biti donesen. Trenutačno je riječ o oko 13 milijardi kuna duga i 660.000 građana. Mi ćemo kamatu otpisati odmah, a preostala glavnica koja ostane ide na reprogram od 36 do 60 rata s tim da je kamata koja ide na glavnicu 4,5 posto – rekla je Čavlović Smiljanec dodajući kako će se svima koji podnesu zahtjev temeljem ovog Zakona automatski otpisati kamata i reprogramirat će im se dug.
To praktično znači, kaže, da se kamata otpisuje od 1. svibnja.
Čavlović Smiljanec prokomentirala je i početak drugog kruga fiskalizacije rekavši kako sve teče prema planu, sustav radi, a ovih dana mogu se očekivati i prvi nadzori.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.