Foto: Pixabay, Ilustracija

DRŽAVA ČASTI S 200 EURA ZA 18. ROĐENDAN! Navali, narode: Poklon će dobiti 750.000 ljudi

Autor: Dnevno.hr

Komisija Bundestaga je prošlog petka odobrila savezni proračun za 2023. godinu, u sklopu kojega je odlučeno kako će 750.000 ljudi od države za rođendan dobiti 200 eura.

Semafor koalicija SPD-a, Zelenih i FDP-a rođendanskim poklonom mlade želi potaknuti na iskustvo kulture, po uzoru na druge europske zemlje, piše Fenix magazin.

“Želimo otvoriti put kulturi”, rekla je ministrica kulture Claudia Roth (Zeleni) na konferenciji za novinare dodavši kako ovim poklonom mlade žele zainteresirati za raznolikost kulture u Njemačkoj.

Kulturna propusnica

Takozvana “Kulturna propusnica” trebala bi podržati kulturnu industriju koja i dalje trpi posljedice pandemija. Naime, publika se još nije vratila nakon korone.

Prema riječima ministrice Roth sredstva su namijenjena za knjige, posjete muzejima i izložbama, za kino predstave, koncerte i kazališne predstave.

Savezna vlada će za ovaj pilot projekt dati 100 milijuna eura.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.