fbpx

Domišljati bankari doskočili vladinoj zabrani, umjesto opomena, sada naplaćuju ‘obavijesti’

Autor: D.G.

Vlada je nedavno odlučila kako naplaćivanje opomene radi naplate dospjelih novčanih potraživanja nije dopušteno. Tome su se naravno prve usprotivile banke argumentacijom kako će to povećati broj ovrha. No, kako se čini, bankari su uspjeli naći zaobilazni put.

Čini se da su banke pronašle način kako zaobići novu odredbu Vlade po kojoj ne smiju naplaćivati trošak opomene. Naime, jedna je banka svojoj klijentici nakon te odluke poslala obavijest o dospjelom dugu u kojoj stoji trošak 20 kuna na ime troška ‘obavijesti’.

– Za mene je to isto. I cijena je ista, samo se drugačije zove. Ne znam ni je li se ohladio papir na kojem su tu odluku isprintali, a već im je pala u vodu – napisala je u svom pismu koje je poslala portalu Dnevnik.hr.

Podsjetimo, Vlada je nedavno odlučila kako naplaćivanje opomene radi naplate dospjelih novčanih potraživanja nije dopušteno. Tome su se naravno prve usprotivile banke argumentacijom kako će to povećati broj ovrha. No, kako se čini, uspjeli su naći zaobilazni put.


Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.