Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

DOK SE NA VRHU RASPRAVLJA TKO DEMONTIRA HRVATSKU: Građani na svojim džepovima već osjetili tko demontira njih

Autor: Dnevno.hr

Jučer ujutro je vozače neugodno iznenadila vijest o novom rastu cijena benzina. Granica od 12 kuna koja se prije samo nekoliko mjeseci činila nemoguća, sad je postala realnost. Osobito ako cijena nafte nastav rasti kao što je to sada slučaj.

Dok političari pričaju da netko tamo nepoznat demontira državu, jasno je tko demontira građane. To je inflacija koja je iz mjeseca u mjesec sve viša, a s rastom cijena goriva i najavljenim rastom cijena plina i struje, sigurno je da nas očekuje lanac poskupljenja u narednim mjesecima.

Sandra Švaljek, zamjenica guvernera Hrvatske narodne banke, napominje kako bi neko očekivanje rasta cijena plina i električne energije moglo znatno utjecati i na projekciju porasta cijena HNB-a napomenuvši da trenutačnim saznanjima možemo reći da će inflacija najvjerojatnije u 2022. biti nešto viša nego što smo ranije očekivali, piše N1.

Bivši SDP-ov ministar financija Slavko Linić očekuje da će u Hrvatskoj i dalje biti ublaženi negativni rezultati inflacije jer će Vlada sa smanjenjem PDV-a na energente uspjeti održati niži rast cijena.

Njegov nekadašnji stranački kolega, primorsko-goranski župan Zlatko Komadina ističe kako je važno da Vlada reagira, a jedino može reagirati tako da građanima omogući da imaju koliku toliku stabilnost, a ne toliki skok cijena.

Linić ističe da nema tog udara koji će srušiti ovu Vladu, sve dok opozicija ne šalje bolje poruke, prijedloge o kojima ćemo razgovarati.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.