Foto: Fabrizio Berni/Vueling

DOBRA VIJEST! Ponovno izravni letovi između Zagreba i Bercelone

Autor: S.P.

Španjolski niskotarifni avioprijevoznik Vueling Airlines, prve subote u srpnju obnavlja promet na svojoj redovnoj sezonskoj liniji između Barcelone i Zračne luke Zagreb.

Spomenuti avioprijevoznik već dulji niz godina prometuje na ovoj liniji, a ista je bila u prometu i u ljeto 2020. godine, reducirano zbog utjecaja globalne pandemije, objavio je Croatian Aviation.

Iako je kompanija najavljivala redovne letove na ovoj liniji već od svibnja, zbog putničkih restrikcija operacije na ovoj liniji konstantno su odgađane. Vueling je već obnovio promet na linijama prema Splitu i Dubrovniku, uskoro će ponovno prometovati i prema Zadru, a od 3. srpnja u najavi su redovni letovi i prema Zagrebu.

Između Zagreba i Barcelone 32 povratna leta

Linija Barcelona – Zagreb – Barcelona u srpnju će prometovati svega jednom tjedno, svake subote, dok su u kolovozu najavljena dva leta tjedno, utorkom i subotom. Spomenuti broj rotacija trebao bi biti dostupan sve do kraja ovogodišnjeg ljetnog reda letenja – do 30. listopada.

Na liniji između Zagreba i Barcelone od početka srpnja do kraja listopada najavljena su 32 povratna leta sa zrakoplovima tipa A320 (kapaciteta 180 putnika u ekonomskoj klasi), čime je na jedinoj direktnoj liniji između dva spomenuta grada ukupno dostupno 11.520 sjedala.

Letovi u srpnju prometovat će u popodnevnim odnosno večernjim satima. Dolazak iz Barcelone u Zagreb predviđen je u 17 sati i 50 minuta, dok je polijetanje iz Zagreba za Barcelonu najavljeno za 18 sati i 35 minuta.

S obzirom na to da između Barcelone i Zagreba ne prometuje ni jedan drugi avioprijevoznik, veseli povratak Vuelinga koji će s ovom linijom ponuditi još jedno direktno odredište iz glavnog grada Hrvatske. Uz liniju prema Barceloni, Zagreb još ima direktnu vezu s glavnim gradom španjolske, Madridom. Na toj liniji prometuje nacionalni avioprijevoznik, Iberia.




 

 

 




Autor:S.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.