Foto: Unsplash

Diplomirani ekonomist otišao u Ameriku, ali se brzo vratio: ‘Nešto sam primijetio’

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Diplomirani ekonomist David Radovanović se nakon povratka iz Amerike u Srbiju odlučio odmaknuti od svoje struke i pokrenuti vlastiti posao koji mu danas donosi dobru zaradu. Inspiriran američkim zanimanjem za borovnice, David je odlučio početi uzgajati to voće u Srbiji, piše Kurir.

“Jako je važno da stvari radimo sa svrhom, jer tada znamo da je to ono što nam stvarno treba i imamo veliku vjeru u ono što radimo,” ističe David.

Simbol zdrave prehrane

Kada je vidio koliko su Amerikanci ludi za tim voćem, po povratku kući odlučio se za uzgoj američkog visokog grma borovnica.

Foto: Pixabay

“Primijetio sam svjetski trend oko super voća u koje spada i borovnica. To je trend zdrave prehrane, naročito zastupljen u većim gradovima u Srbiji kakvi su Beograd i Novi Sad”, priča.

Radovanović na hektaru zemlje ima oko 3.000 sadnica borovnica, a njegov je fokus na kvaliteti, ne na kvantiteti proizvodnje. Njegova inovacija uključuje simbiozu s jagodama, koje se sade ispod svake biljke borovnice, pružajući prednosti objema voćkama.

Podrška obitelji

U poslu mu pomaže zaručnica Nevena, koja zajedno s njim vodi obiteljski posao. Radovanović ističe podršku obitelji, uključujući roditelje, bake, djedove i sestre, koji doprinose organizaciji i svakodnevnim zadacima.

Čistačica objavila koliko traži za sat vremena rada i uslijedio je kaos: ‘Saberi se’
Unatoč izazovima i odricanjima, Radovanović je zadovoljan poslovanjem. “Zarada je bitna, ali ima nešto puno važnije. Srce mi je puno kad se ljudi pohvale kako su svojoj djeci poklonili prvi sok od naših jagoda i borovnica,” ističe David.

Njihova uspješna berba od 5,5 tona voća, koja je većinom završilo u maloprodaji, potvrđuje rastuću potražnju za zdravim i provjerenim voćem.
 

 

 

 

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.