fbpx

SKANDAL U HEP-u IDE DALJE: Nisu problem samo menadžeri, za luksuzne otpremnine počeli se grabati i obični radnici!

Autor: Nikica Gović

"To se sve događa upravo sada, pred našim nosom. Baš sad se pljačka HEP- Proizvodnja d.o.o, nestaju milijuni na takozvane otpremnine ljudima koji ionako odlaze u mirovinu za koji dan ili godinu zbog kraja radnog vijeka. Daje im se otpremnina po godinama staža u HEP-u pa se događaju i otpremnine od stotine tisuća kuna, a to sve onima koji ionako odlaze", rekao je jedan ogorčeni zaposlenik.

Nakon što je redakcija portala dnevno.hr otkrila skandal u samom vrhu Hrvatske elektroprivrede (HEP), u redovima jedne od najvećih hrvatskih tvrtki za uhljebljivanje našli su se veliki problemi. Naime, kako doznajemo, obični zaposlenici planiraju iskoristiti istu metodu kao u direktori, zamjenici i pomoćnici direktora sa takozvanim “menadžerskim ugovorima” da bi od HEP-a uzeli što veću otpremninu. Riječ je uglavnom o zaposlenicima koji su korak do mirovine i kojima se više isplati uzeti otpremninu, a do kraja radnog vijek primati naknadu za nezaposlene i kad uđu u mirovinu, samo platiti razliku za zadnjih nekoliko mjeseci.

Kakav menadžer, takav radnik!

Kako su u HEP-u česta takozvana “restrukturiranja”, riječ je zapravo o izmjenama radnih mjesta i broja zaposlenika. Međutim, kad se ta restukturiranja događaju, mijenjaju se ugovori koje su zaposlenici već prije potpisali. Onda im tvrtka ponudi ili obični otkaz. Razlika je u tome da kada dobijete otkaz, a ne potpišete novi ugovor, dobijete i pristojnu otpremninu zajamčenu kolektivnim ugovorom. Menadžeri su tu stavku kolektivnog ugovora zlorabili tako što su pred mirovinu promijenili svoj status iz “menadžera” u “radnika”, ali su stavke radničkog kolektivnog ugovora vrijedile i za njihovu plaću koju su u HEP-u imali dok su radili na “menadžerski ugovor”. Učinili bi to nešto prije nego bi došlo novo rekonstruiranje koje se, prema još jednoj stavci kolektivnog ugovora, sindikatima mora javiti nekoliko mjeseci unaprijed. Kad informacija onda dođe do menadžera, oni lukaviji se brže-bolje prebace radnike. Tako ostvare pravo na otpremnine po pravilima kolektivnog ugovora.


“Radnik kojem poslodavac otkazuje nakon dvije godine neprekidnog rada kod poslodavca, osim ako se otkazuje iz razloga uvjetovanih skrivljenim ponašanjem radnika, ima pravo na otpremninu u iznosu od 60 % bruto prosječne mjesečne plaće radnika ostvarene za zadnja tri mjeseca prije prestanka ugovora o radu, a za svaku navršenu godinu neprekidnog trajanja radnog odnosa kod poslodavca”, stoji u kolektivnom ugovoru HEP-ovih zaposlenika. No, čini se da su zaposlenici toliko ogorčeni postupcima menadžera da su i sami zaključili kako im se više isplati uzeti otpremninu za desetke godina. Ovisno o godinama staža, otpremnine za obične zaposlenike (bruto plaća oko 8000 kn, oko 5500 na račun) ovisno o godinama staža kreću se između desetak i više od sto tisuća kuna.

“Za mene je to organizirani kriminal!”

“To se sve događa upravo sada, pred našim nosom. Baš sad se pljačka HEP – Proizvodnja d.o.o, nestaju milijuni na takozvane otpremnine ljudima koji ionako odlaze u mirovinu za koji dan ili godinu zbog kraja radnog vijeka. Daje im se otpremnina po godinama staža u HEP-u pa se događaju i otpremnine od stotine tisuća kuna, a to sve onima koji ionako odlaze! Zar je to smisao restrukturiranja? Tko je onda poticao? To nije restrukturiranje, to je za mene organizirani kriminal”, rekao je jedan ogorčeni zaposlenik. Nažalost, spletka kojom se se dosad koristili direktori i njihove desne ruke, sad je postao i alat zaposlenika koji su korak do mirovine. Naravno, sve na štetu svih građana RH jer je HEP ipak tvrtka u državnom vlasništvu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.