Foto: Screenshot: TikTok/Jaclynn Mitchell

Cura u 89 dana zgrnula više od 9000 eura: ‘Stvarno vjerujem da mogu nekome pomoći’

Autor: Dnevno.hr

Kako bi otplatila učešće za svoj novi dom, 26-godišnja Amerikanka Jackie Mitchell odlučila se za neobičan način uštede novca, ali i brze zarade. Odlučila je uštedjeti 10.000 dolara (9259,26 eura), ali je sama sebi zadala zadatak da uštedi 100 dolara dnevno.

Krenula je tako što je uz svoj stalni posao radila usputne poslove, poput ispunjavanja anketa, vođenja fokus grupa, pa čak i igranja igrica, kako bi zaradila što više novca. Uspjela je i to na kakav način. Svoj izazov je završila 11 dana ranije. Svakog je dana u prosjeku zaradila 110 dolara, što bi za 100 dana bilo 11.000 dolara.

“Bilo je iznenađujuće otkriti da mali iznosi novca čine veliku razliku. Ohrabrujuće je misliti da je, čak i ako zarađujete pet dolara dnevno, to je puno bolje od nula dolara”, rekla je Mitchell za CNBC.

Poučena svojim pozitivnim iskustvom, odlučila ga je podijeliti na TikToku. Gotovo svaki dan je objavljivala što je radila i koliko je uštedjela. Glavni njen savjet je razbijanje svote na manje iznose, kako bi se lakše uštedjelo.

@jaclynmitchelll

slow and steady still wins the race around here! #savingmoney #challenge #budgeting #oneyearofextraincome

♬ original sound – jackie mitchell
Korisni savjeti

“Stvarno vjerujem da barem neke od informacija koje sam dala mogu biti od pomoći barem jednoj osobi, jednoj samohranoj majci, jednoj majci koja ostaje kod kuće ili jednom studentu. Ako mogu pomoći jednoj osobi da zaradi dodatnih 100 dolara mjesečno, zašto to ne bih objavila”, rekla je Mitchell.

Da bi došla do svog cilja, nije bilo dovoljno samo razbijanje na manje svote. Nekako je trebala doći i do te ideje. Ona nije jedina koja se sjetila da bi mogla brzo uštedjeti. Mogućnosti je puno, pa je bitno metodom pokušaja i pogreške pronaći najbolju. U tome su joj pomogle društvene mreže i online platforme poput Reddita. Ondje je i pronašla neke od poslova s kojima je uspjela zaraditi dio novca.

Ipak, iskustva drugih ljudi trebalo bi uzimati s rezervom. Pratitelji na njenom TikToku uglavnom ne vole sporedne poslove ili vole one poslove koje ona ne bi radila. Za svaki je posao vodila bilješke, što joj je ispalo vrlo važno u zbrajanju svih troškova i zarade.
Ostvarenje ovakvog cilja u kratkom vremenu iziskuje vrijeme. To znači da je potrebno planirati koliko vremena treba uložiti za pojedinu zaradu. Ako netko ima sat vremena dnevno, vjerojatno neće moći zaraditi 100 dolara tog dana, ali je zato potrebno prilagoditi svoje ciljeve okolnostima. “Shvatite da je kompromis ili vrijeme ili novac. Ne možete uvijek imati oboje”, zaključila je Mitchell.

Lucija iz Zagreba otkrila kako njena obitelj mjesečno uštedi jednu plaću: ‘Ovo može svatko’

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.