Izvor: wikipedia.org

Croatia Airlines realizirala i planira realizirati tridesetak izvanrednih čarter letova

Autor: Sanja Plješa/Dnevno

U uvjetima drastično smanjene potražnje za uslugama zračnog prijevoza, nacionalni avioprijevoznik Croatia Airlines zauzeo je vrlo aktivan stav u pronalaženju rješenja za nadoknadu dijela prihoda.

Tijekom listopada i studenog ove godine kompanija je realizirala ili planira realizirati tridesetak izvanrednih (charter) letova diljem Europe, koje su najvećim dijelom zakupili hrvatske reprezentacije i klubovi, a dio letova obavljen je na zakup reprezentacija i sportskih klubova iz Europe (Slovenija, Makedonija, Italija, San Marino, Azerbajdžan i drugi), objavio je Croatian Aviation.

Tako su u putničkoj kabini zrakoplova Airbus 319/320 i Dash 8-Q400 na izvanrednim letovima prevezeni članovi hrvatske nogometne A reprezentacije i mlade (U-21) reprezentacije, nogometni klubovi Dinamo i Rijeka te hrvatski rukometni prvoligaši PPD Zagreb i Nexe, kao i nogometne reprezentacije Makedonije, San Marina i Slovenije (žene) te nogometni klubovi FC Udinese i SK Rapid Wien. Pritom su zrakoplovi Croatia Airlinesa letjeli na mnogim zanimljivim linijama, poput: Zagreb – Edinburg – Pula, Maribor – Moskva – Tallinn, Skopje – Tbilisi, Beč – Molde i Rim – Leipzig.

Logotip “Croatia” na zrakoplovima Croatia Airlinesa tijekom listopada i dosadašnjeg dijela studenoga viđen je i u zračnoj luci Goteborg, Atena, Barcelona, Parma, Istanbul, Stockholm, Luxembourg, Larnaca i drugim gradovima diljem Europe, a do kraja studenoga u planu su i charter letovi u Napulj, Moskvu i Zaporožje, ako to dopuste epidemiološke prilike.

Charter let Zagreb – Edinburg – Pula odradila je ženska posada Croatia Airlinesa.

Organizacija charter letova u aktualnoj zdravstvenoj situaciji i uz mnoga ograničenja pojedinih europskih država u vezi s protokom putnika vrlo su zahtjevna i unutar tvrtke iziskuju dodatne napore pojedinih službi.

Obavljanjem navedenih charter letova u posljednja dva mjeseca Croatia Airlines dala je važan doprinos održivosti sportskih manifestacija u epidemiološki nepovoljnim okolnostima.




Autor:Sanja Plješa/Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.