Foto: Tom Dubravec / CROPIX / Ilustracija

Coca-Cola nije niti osjetila aferu s trovanjem: Prodaja je samo rasla, kao i plaće

Autor: I.G.

Prošle godine, uprkos velikoj aferi oko trovanja potrošača u studenom, prodaja Coca-Cole nije značajno pala. Iako su neka od njihovih pića povučena s tržišta zbog lažnih optužbi, te iako su potrošači naglo prestali naručivati Coca-colu u ugostiteljskim objektima, Coca-Cola HBC Hrvatska je zabilježila značajan rast prihoda.

Kako piše Danica, premda su zbog lažnih sumnji u Coca-Coli bili povukli neka svoja pića, a potrošači su ih naprasno prestali naručivati u ugostiteljskim objektima, tvrtka Coca-Cola HBC Hrvatska lani bilježi priličan rast prihoda.

Coca-Cola Hrvatska ostvarila je prošle godine prihode od 211 milijuna eura uz rast od 17 posto. Neto dobit iznosila je 9 milijuna eura i bila je niža za 18 posto.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX/Ilustracija

Rast plaća

Kompanija je lani imala oko 460 zaposlenih, isto kao i prethodne godine, a njihova prosječna neto plaća bila je 2413 eura, odnosno čak 312 više nego prethodne godine.

Coca-Cola je, tako, i prošle godine zadržala poziciju hrvatskog lidera u prodaji bezalkoholnih pića. Druga na tržištu Jamnica također je rasla 17 posto te je imala 201 milijun eura prihoda uz 4,3 milijuna eura neto dobiti.

Hrvati su nekoć izbjegavali ovaj trgovački lanac: Onda se dogodio nevjerojatni preokret
Jamnica ima oko 960 zaposlenih, a prosječna neto plaća iznosila je 1186 eura i bila je tek 20-ak eura viša nego tijekom 2022. godine, navodi se u izvještaju Financijske agencije.
Autor:I.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.