Foto: Damir Krajac / CROPIX

Cijena najamnine stana Sandre Benčić intrigira: Sitne pare za stančugu u centru

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Kandidatkinja za premijerku platforme Možemo! Sandra Benčić javnosti se danas morala ispričati zbog manjkavosti u svojoj imovinskoj kartici.

Naime, Benčić je u imovinskoj kartici zabilježila samo jedan stan od 38,7 kvadrata, koji prema njezinim riječima iznajmljuje. Kako u imovinskoj kartici suprugu nije prijavila nikakvu nekretninu u vlasništvu, postavilo se pitanje gdje onda potencijalna buduća premijerka živi u Zagrebu.

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Naime, saborska zastupnica u imovinskoj kartici nije prijavila obvezu plaćanja najamnine ako plaća najam nekog stana, što je po zakonu i uputama Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa morala prijaviti.

Preselila se u veći stan

Benčić se ispričala i rekla da je pogriješila te se sa suprugom nakon rođenja prvog djeteta, tijekom 2016. godine preselila u veći stan od 80-ak kvadrata koji je unajmila.

Kako je objasnila u razgovoru za 24 sata, stan je u centru Zagreba, najmodavac je u Francuskoj, a Benčić najamninu plaća 580 eura mjesečno.

S obzirom na visoke cijene najamnina u glavnom gradu, čini se da je kandidatkinji platforme Možemo! uspjelo nemoguće i našla je stan od 80 kvadrata u centru grada po cijeni o kojoj drugi građani mogu samo sanjati.

Naime, na najvećem hrvatskom oglasniku za nekretnine trenutačno se samo dva stana od 80 i plus četvornih kvadrata iznajmljuju po cijeni nižoj od 560 eura.
Rijedak dragulj

Jedan je 4-sobni stan od 100 kvadrata koji se iznajmljuje za 500 eura mjesečno,  a koji je sudeći po fotografijama za potpunu renovaciju, dok je drugi dvosobni stan od 80 m2 u Šubićevoj koji se iznajmljuje za 530 eura.

https://www.dnevno.hr/vijesti/dva-dana-nakon-objave-kandidature-bencic-se-ispricava-napravila-sam-previd-odmah-ispravljam-2222763/

Svi drugi stanovi koji se iznajmljuju, a ima ih preko 900, iznajmljuju se po cijeni višoj od 580 eura koliko za svoj stan najamninu plaća Sandra Benčić.
Budućoj eventualnoj premijerki možemo samo čestitati. Očigledno se može kad se zna.

 

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.