fbpx

CIHT KONFERENCIJA Hrvatska je spremna za post-COVID pacijente

Autor: Sanja Plješa

Konferencija o zdravstvenom turizmu, 8. Crikvenica International Health Tourism (CIHT) zbog pandemije koronavirusa održala se virtualno i to na engleskom jeziku.

“U strateškom je fokusu Hrvatske daljnji razvoj našeg zdravstvenog turizma koji u velikoj mjeri pridonosi cjelogodišnjoj turističkoj aktivnosti. Osim toga, Hrvatska za taj oblik turizma ima sve bitne komparativne prednosti koje ćemo iskoristiti u nadolazećem razdoblju”, rekla je Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta.

Crikveničku konferenciju o zdravstvenom turizmu i ove godine organizirali su Turistička zajednica Grada Crikvenice i Klaster zdravstvenog turizma Kvarnera, a suorganizatori su bili Thalassotherapia Crikvenica i Poliklinika Terme Selce. Konferenciju su već tradicionalno podržali Ministarstvo turizma i sporta, Ministarstvo zdravstva, Primorsko-goranska županija, Turistička zajednica Kvarnera, Hrvatska gospodarska komora i Grad Crikvenica.

Posjetitelji su mogli pratiti virtualnu konferenciju i to putem posebne mobilne event aplikacije, You Tube i Facebook kanala. U dva dana održavanja konferencije ostvareno je više od tri tisuće pregleda. Snimka će biti dostupna na internetskoj stranici konferencije www.ciht.com.hr.

Fokus ovogodišnje konferencije bio je na tome kako pandemija koronavirusa utječe na zdravstveni turizam, odnosno kakva je trenutačna situacija na tržištu, koje su nove prakse i prilike u sferi zdravstvenih putovanja, te na polju promocije i komunikacije, kao i što se može očekivati u budućnosti u tzv. post-COVID razdoblju.

“Izrazito je važno preko ovakvih medunarodnih konferencija promovirati mogućnosti i kvalitetu zdravstvenog turizma Kvarnera, ali i cijele Hrvatske. Vjerujem da će u budućnosti zdravstveni turizam postati jedna od profitabilnijih grana turizma u Hrvatskoj”, istaknuo je Ivan Đikić.
“Drago nam je da je konferencija kroz ovakav način prezentacije izrasla izvan nacionalnih okvira, te da smo i konferenciju, ali i Crikvenicu kao destinaciju zdravlja, približili svijetu. Ono što smo znali, i što smo sada i potvrdili, je da je potrebno raditi na povezivanju na svim razinama, od nacionalne do lokalne, kako bi Hrvatska postala prepoznatljiva destinacija zdravstvenog turizma. Naglasak uvijek treba biti na kvaliteti zdravstvenih usluga, ali i na certificiranju zdravstvenih ustanova posebno u ovom COVID i post –COVID vremenu, što su naglasili brojni panelisti na CIHT-u. Također, dodatno treba raditi na brendiranju Hrvatske kao destinacije zdravstvenog turizma na što se trebaju onda nasloniti lokalni brendovi“, zaključila je Marijana Biondić, direktorica Turističke zajednice Grada Crikvenice.

Ujedno je u optimističnom tonu pozvala sve sudionike na devetu CIHT konferenciju koja će se održati u Crikvenici 4. i 5. studenoga 2021. godine.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.