Foto: Bozo Radic / CROPIX /Ilustracija

ČEŠKI MEDIJI MASOVNO ŠIRE LAŽ O HRVATSKOJ! Upozoravaju ljude da ne planiraju odmor kod nas, Slovaci šalju panične mailove

Autor: D.V

Turistička sezona samo što nije započela, a već se pojavio ‘problemčić’. Naime, češkim medijima masovno se širi lažna vijest da su hrvatsku obalu preplavile meduze pa su gosti iz ovoj zemlji susjedne Slovačke počeli slati upite Turističkoj zajednici Istarske županije i provjeravati je li situacija doista tako kritična kako pišu mediji.

Direktor TZ Istre Denis Ivošević je za Glas Istre poručio da su ovog tjedna poslali priopćenje češkim i slovačkim medijima “o stvarnom stanju u Jadranu”.

Ivošević objašnjava kako je netko iz Češke pročitao vijest u našim medijima kako su se ribari žalili na masovnu pojavu meduza ove zime i tu vijest prenio sa zakašnjenjem.

Dodaje i da nema nikakve opasnosti za kupače, a za Glas Istre isto su potvrdili i ribari sa sjeverozapada Istre koji su rekli kako su meduze gotovo pa potpuno nestale iz njihovog akvatorija.

Jedan češki magazin otišao je toliko daleko da je naveo kako su plaže u Piranu, Savudriji, Umagu, Poreču, Vrsaru i na cijeloj talijanskoj obali regije Friuli Venezia Giulia “prekrivene prozirnim ljigavim želeom”.

Nažalost, u tom kontekstu, na osnovu lažne vijesti, istaknuto je da se trenutno ne isplati posvuda planirati odmor.

 




Autor:D.V
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.