Cascade se ne zatvara, Crkva će plaćati troškove?

Autor: M.S.

Prošli su tjedan, 17. listopada, zakupci u centru obavješteni da se centar privremeno zatvara 19. listopada. Tad je kao odgovorna, spominjana i tvrtka Energon, koja obavlja operativno-tehnički posao za Cascade. Ipak, vodstvo Energona tvrdi da je dogovorena Crkvena 'intervencija'.

Cascade, trgovački centar u Tkalčićevoj ulici u Zagrebu, ipak će ostati otvoren. Tako je odlučeno na sastanku zakupaca, a rok do kojeg će poslovati je ‘do daljnjeg’.

Ipak, neki će otići iz novosagrađenog centra, poput arhitektonskog studija Formo forma. Tvrtka Illuminatio, koja obavlja zakup za centar, kako piše Večernji list, nije znala za sastanak zakupaca, već se pozvala na Waltera Goblingera iz Volksbanke u Beču.

Podsjetimo, prošli su tjedan, 17. listopada, zakupci u centru obavješteni da se centar privremeno zatvara 19. listopada. Tad je kao odgovorna, spominjana i tvrtka Energon, koja obavlja operativno-tehnički posao za Cascade.

Iz Energonu pak, tvrdili su da im prodajni centar duguje pola milijuna kuna za pružene usluge. Željko Kučiš, vlasnik Energona, rekao je da nije postignut nikakav dogovor, odnosno da se o tome na sastanku nije ni raspravljalo.

– Na današnjem sastanku samo smo čuli da postoji realna mogućnost da crkva podmiruje troškove funkcioniranja centra u prijelaznom razdoblju do prodaje objekta. Za sutra nam je obećano da ćemo imati novih informacija – rekao je Kučiš za Večernji.




Autor:M.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.