Foto: CROPIX

BUTKOVIĆ OTKRIO KADA SE OTVARA PELJEŠKI MOST! Navali narode, ‘spajamo teritorij’: ‘Ostaje nam još osam kilometara obilaznice kod Stona’

Autor: Dnevno.hr

Oleg Butković u petak je obišao Pelješki most i najavio kako će se otvoriti krajem srpnja.

“Ostaje nam još osam kilometara obilaznice kod Stona i spoja na državnu cestu D8, što bi trebalo biti gotovo do kraja ove godine”, otkrio je ministar mora, prometa i infrastrukture.

Dodao je i kako izvođači rade u otežanim okolnostima zbog poremećaja na tržištu, tj. rata u Ukrajini, no Butković je spreman na sve prepreke.

“I taj dio smo pripremili, na Vladi ćemo donijeti odluku. Predlagač će biti Ministarstvo graditeljstva, tako da ćemo i taj dio regulirati. To se ne odnosi samo na ovaj, nego na sve projekte u Hrvatskoj.  Ništa ovdje nije i neće biti dovedeno u pitanje. Uspješno privodimo kraju najveći, najvažniji infrastrukturni projekt u Hrvatskoj. Spajamo teritorij“, rekao je Butković.

Cijena će zbog stanja na tržištu porasti, ali Butković kaže da “povećanje neće biti preveliko ni abnormalno”.

“Činjenica je da na svim infrastrukturnim projektima u RH postoji taj problem. Posebno je pitanje ugovaranje novih projekata, tako da ćemo tu morati ići s drugačijim pristupom jer taj problem neće biti riješen. Neće eskalacija cijena biti riješena za par mjeseci. Očekujemo da će cijene i dalje divljati“, rekao je Butković.

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.