Foto: Alen Kajdić Facebook

Alen napravio čudo u Americi: Počeo od nule, a na ovome je zaradio milijune

Autor: Z.S.

Alen Kajdić i njegov otac Halid dugi niz godina žive u Americi gdje su pokrenuli biznis vrijedan milijune dolara, a počeli su od nule. Naime, tamo su su osnovali prijevozničku i logističku firmu pod nazivom ‘FR8 Solutions’, da je riječ o pravom obiteljskom biznisu potvrđuje i to što su u njega uključene i  Alenova majka Nafka te sestra Amra.

“FR8 Solutions je prijevoznička i logistička firma u porodičnom vlasništvu, utemeljena na obiteljskim vrijednostima i načelima. Moj otac i ja osnovali smo FR8 Solutions 2013., ali je moja porodica i prije toga bila uključena u transportnu industriju. Prije otvaranja firme moj otac je devet godina radio kao vozač kamiona”, počeo je Alen i nastavio.

“Pomogao sam mu u održavanju njegove papirologije, od izračunavanja njegovih IFTA poreza do pomoći u obnovi registracije kamiona i volio sam to raditi”, rekao je Kajdić za portal Akta.ba te je otkrio kako je ubrzo shvatio da veliki mega prijevoznici uvijek traže načine kako prevariti i iskoristiti vozače.

Foto: Alen Kajdič/Facebook

Glavni cilj

“Od tog sam trenutka znao da moram učiniti nešto da bude bolje. Naša nacija puno duguje vozačima kamiona, pa sam im želio omogućiti da zarade novac koji zaslužuju, odnositi se prema njima s poštovanjem koje zaslužuju, a pritom zadovoljiti potrebe kupaca”, kazao je Alen, koji je zbog toga uz pomoć oca osnovao “FR8 Solutions”.

“Naš glavni cilj bio je, i još uvijek jest, kombinirati najbolje od oba svijeta—postupati prema vozačima pošteno i dobro ih plaćati uz pružanje izvrsne usluge”, pojasnio je Alen koji je u ovaj biznis krenuo odmah nakon srednje škole.

“FR8 Solutions je započela kao firma za prijevoz kamiona, ali se zatim proširila na brokersku kuću, a potom i radionicu za popravak kamiona i prikolica”, rekao je i otkrio kako surađuju s tvrtkama poput Toyote, Nissana i Boscha.

We Are FR8. Join The Family.
At FR8-Solutions we’re a family-owned transportation and logistics company established on family values and principles.

When you work for us you’re not just a number, you’re part of our family. We spend time getting to know all our in-office crew members and drivers to make sure they succeed not only with us, but in life.

That’s the FR8 Way.
If you want to drive for us apply here: www.Drive4FR8.com

And to learn more about our company go to our website https://fr8-solutions.net/

We look forward to working with you.

#Trucking #CDL #Expedite

Objavljuje FR8 Solutions, INC u Srijeda, 3. kolovoza 2022.

Nisu zaboravili rodnu grudu

“Možemo postati vaš prijevoznik jednim pozivom za sve vaše vremenski kritične potrebe za pošiljkama. Ako nemamo vozilo u blizini vašeg mjesta preuzimanja ili određenu vrstu vozila ili prikolice u našem voznom parku, imamo pristup mreži partnera koji će vam pomoći. Bez obzira na posao, FR8 vam može pomoći, bilo da ga radimo sami ili da vam pomogne jedan od naših partnera”, dodao je i naveo kako posjeduju 60 kamiona i 80 prikolica.

Otišao raditi u Njemačku, ali je izdržao samo 18 mjeseci: ‘Nisam mogao vjerovati’

Njegov otac Halid pak vodi njihovu servisnu radionicu koja se nalazi u Jacksonvilleu, dok su poslovanje proširili i na Texas. U gradu Laredu su izgradili skladište za uvoz robe iz Mexica. “Mi uvozimo robu iz Mexica, u tom skladištu je pretovaramo na naše kamione i oni je voze dalje po Americi”, otkrio je Alen. Kajdići na rodnu grudu nisu zaboravili pa često posjećuju Veliku Kladušu gdje su su otvorili dispečerski centar i tamo trenutno radi 13 radnika.

“Iza naših usluga, tehnologije i sistema stoji talentirani tim koji istinski daje rezultate i dovodi do uspjeha u svemu što radimo. Naša nacionalna logistička stručnost, napredna tehnologija opskrbnog lanca i prilagođena logistička rješenja pomažu razvijanju i implementiranju pouzdane opskrbe. Jedva čekam vidjeti što nam još budućnost sprema i radujem se budućim saradnjama”, poručio je Alen za kraj.

Autor:Z.S.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.