fbpx

Boris Mikšić darovao najpoznatiju svjetsku tehnologiju za obnovu vukovarskog spomenika!

Autor: dnevno.hr

MCI® tehnologija korištena je za gradnju i sanaciju najpoznatijih svjetskih građevina kao što su zgrada Pentagona, Empire State Building u New Yorku i najviša zgrade na svijetu Burj Khalifa. Osim donacije Mikšić najavljuje i pokretanje nove tvornice u Slavoniji

Cortec® korporacija u vlasništvu Borisa Mikšića je s gradonačelnikom grada Vukovara, Ivanom Penavom potpisala je ugovor o donaciji sredstava za obnovu vukovarskog Vodotornja. Na inicijativu g. Mikšića, njegova tvrtka Cortec® donirat će potrebne količine proizvoda za sprječavanje korozije armirano betonske konstrukcije vukovarskog Vodotornja prema glavnom projektu – Memorijalno spomen obilježje Domovinskog rata “Vodotoranj Vukovar“. S obzirom da g.Mikšić nije mogao biti prisutan u Vukovaru u njegovo ime ugovor je potpisao g. Ivan Rogan, direktor tvrtke CorteCros, koja je članica svjetske Cortec® grupacije. Vrijednost donacije procjenjuje se na gotovo 300.000 kuna.

Cortec® će za obnovu simbola grada Vukovara donirati svjetski poznatu MCI® tehnologiju koja na revolucionaran način produžuje životni vijek betonskih konstrukcija. Ova tehnologija zaštite armiranobetonskih konstrukcija, najbolja je tehnologija ove vrste u svijetu i sačuvat će vukovarski Vodotoranj kao spomenik patnje i junaštva hrvatskog naroda za buduće generacije.

Proizvod pod nazivom MCI®-2020 koji je doniran Vukovaru bio je primijenjen za sanaciju Pentagona poslije terorističkih napada 11.rujna i taj projekt je osvojio prvu nagradu za rehabilitaciju infrastrukture u SAD-u od međunarodnog strukovnog društva za sanaciju betonskih struktura.

Rukovanje nakon potpisivanja: g. Ivan Rogan direktor CorteCrosa i gradonačelnik Vukovara Ivan Penava.

O va tehnologija primjenjuje se u cijelom svijetu za gradnju i sanaciju nepoznatijih svjetskih građevina kao što su Empire State Building u New Yorku i Burj Khalifa u Dubaiju.

“Ponosno darujem ovu tehnologiju gradu Vukovaru koja će sačuvati spomenik patnje ali i nevjerojatne hrabrosti za buduće generacije. Neka nas obnovljeni vodotoranj koji opstao unatoč strahoti ratnog razaranja uvijek podsjeća da se takvo zlo više nikad ne ponovi. Zajedno gradimo mir i uspješnu Hrvatsku za našu djecu i generacije koje dolaze“, poručio je Boris Mikšić.

Naime osim investiranja u politiku, kulturu, znanost i diplomaciju želio je konkretnim primjerom dokazati da su investicije u poslovne projekte itekako isplative na hrvatskom tlu. Njegova tvornica EcoCortec® u poslovnoj zoni Belog Manastira odlično posluje već 10 godina te najavljuje gradnju još jedne tvornice na istoj lokaciji.
Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.