fbpx

‘Bolje je ‘beštijama’ nego blagajnicama u Konzumu! Toliko ih izrabljuju da moja supruga više ne može hodati!

Autor: Snježana Vučković

"Evo, sad je 2014. godina, a ona i dosta njih nisu ni iskoristile godišnji još iz 2012. godine i to vam sve govori. To je užas!", žali se suprug jedne hrvatske blagajnice.

Pismo čitatelja koji progovara o mukama svoje sestre koje prolazi kao radnica Konzuma, a koje je naš portal objavio (Pismo čitatelja: ‘Otkad radi u Konzumu, sestra je smršavila 11 kila! Ucjenjuju je, iskorištavaju i prijete joj’), izazvalo je snažne reakcije čitatelja, unatoč činjenici da su sa kršenjem prava radnika, ali i čovjeka, u ovakvim trgovinama već svi upoznati. Mnogi su se prepoznali u ovom svjedočanstvu, no nisu se odvažili i osobno reagirati što samo potvrđuje koliko je strah od gubitka posla velik. Ipak, u njihovo ime čine to članovi obitelji koji više ne mogu trpiti izrabljivanje njihovih supruga, majki i sestara u robovlasničkim trgovinama.

Ovog puta, pismom nam se obratio suprug jedne blagajnice Super Konzuma koji je o radu svoje supruge kazao sljedeće:

“Evo, i ja vam se obraćam jer sam pročitao pismo ove čitateljice i 100% je u pravu. Oni su crno roblje, a da ne govorim o mobingu. Moja supruga radi 13 godina kao blagajnica u Super Konzumu i to sve poslove koji joj se narede, a za plaću od 2.700 kn. Tolika joj je plaća bila kad je počela raditi, dakle, prije 13 godina. Danas joj ni lipe nije veća. Da stvar bude gora, isto tako odradi svoju smjenu i nakon tog se mora vratiti na neke inventure gdje provede i po 5 sati! To joj nitko ne plati, a da ne govorim u kakvom je zdrastvenom stanju! Toliko su joj se proširile vene koje se svako malo upale, da ne može ni hodati. Tako ih izrabljuju da je to čudo! Beštiji je sigurno bolje nega njima, a da ne govorim o nepravilnostima i kršenju radnički prava. Evo, sad je 2014. godina, a ona i dosta njih nisu ni iskoristile godišnji još iz 2012. godine i to vam sve govori. Zato vas molim da vi kao novinari malo poradite i objavite da se zna što rade tim ženama. To je užas.”


Autor:Snježana Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.