fbpx

‘Blokirani’ reagirali: Oprost duga nije ustavan jer nije jednak za sve Hrvate!

Autor: T. Pšenko

Blokirani dodaju i da će pokrenuti postupak pred Ustavnim sudom te zatražiti da svi siromašni i obespravljeni Hrvati budu jednaki pred zakonom.

“Sporazum o ublažavanju financijskih poteškoća za ovršenike koji su u procesu prisilne naplate dugova male vrijednosti”, koji je 19. siječnja potpisao premijer Zoran Milanović apsolutno krši temeljno načelo Ustava Republike Hrvatske, čl. 14: Svi su pred zakonom jednaki”, ističu iz Udruge Blokirani te dodaju da je sporazum potpisan samo s gradonačelnicima Splita, Osijeka i Rijeke i sa zamjenicom gradonačelnika Zagreba Sandrom Švaljek. Nijedan drugi grad ili općina RH nisu uključeni u dogovor oko ublažavanja problema prezaduženih Hrvata.

>>> Milanović potpisao oprost dugova: ‘Ovaj sporazum je socijalna, izvanredna mjera’

Blokirani dodaju i da će pokrenuti postupak pred Ustavnim sudom te zatražiti da svi siromašni i obespravljeni Hrvati budu jednaki pred zakonom:


“Umjesto da štiti ravnopravnost svojih građana, koja je jedan odustavnih temelja demokracije Vlada u svom neznanju da rješava gospodarske i socijalne probleme pribjegava ovakvim mjerama koje potiču neravnopravnost naprosto zato što jednom djelu građana nisu dostupne”, izjavila je Miriam Kervatin iz udruge Blokirani.

Autor:T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.