Pixabay

BEZ ZRAČNE POVEZANOSTI Lufthansa neće letjeti na liniji Muenchen – Zagreb

Autor: S.P.

Njemačka zrakoplovna kompanija Lufthansa je liniju Frankfurt – Zagreb suspendirala u ožujku 2020. godine, nakon izbijanja globalne pandemije, te na njoj ne prometuje već godinu dana.

Prema trenutnom redu letenja, kompanija će obnoviti promet na ovoj liniji s početkom ljetnog reda letenja koji na snagu stupa od 28. ožujka, objavio je Croatian Aviation.

Što se tiče linije Muenchen – Zagreb, Lufthansa je na ovoj liniji obustavila promet 1. prosinca, a dulje vrijeme na njoj ne prometuje ni Croatia Airlines pa je zagrebačka zračna luka već tri mjeseca bez direktne linije s glavnim gradom Bavarske.

Određeni broj linija Lufthanse iz Muenchena je trenutno suspendiran, kompanija je odlučila zadržati svoju široku mrežu odredišta uglavnom iz čvorišta u Frankfurtu, pa je ujedno iz tog njemačkog grada dostupan veći broj linija, upravo kako bi se zadržala funkcionalnost Frankfurta kao velikog “huba”.

Iz Croatia Airlinesa još nisu potvrdili ljetni red letenja, no trenutno je u rezervacijskom kalendaru hrvatskog nacionalnog avioprijevoznika moguće kupiti kartu za direktne letove između Zagreba i Muenchena od prvog dana ljetnog reda letenja. Letovi su dostupni svakodnevno, u jutarnjem ili večernjem terminu, ovisno o datumu putovanja, kroz cijelo ljeto, što je značajno smanjenje u kapacitetu i broju letova s obzirom na to da je Croatia Airlines u ljeto 2019. godine imala dva dnevna leta na ovoj liniji.

Ostane li Croatia Airlines pri trenutnom rasporedu, na liniji prema Munchenu ovog ljeta neće imati konkurenciju što je svakako dobra vijest za ovog prijevoznika.

Od nedjelje, 2. svibnja, Croatia Airlines planira ponovno uspostaviti liniju Rijeka – Muenchen s tri leta tjedno (utorak, četvrtak, nedjelja), te liniju Dubrovnik – Muenchen s dva leta tjedno (petak, nedjelja). Linija Split – Muenchen u prometu je još od svibnja 2020. te će nastaviti prometovati i u nadolazećoj ljetnoj sezoni.




Lufthansa također planira s početkom ljetnog reda letenja povezati Muenchen i Frankfurt sa zračnim lukama na obali, no očito još uvijek postoji velika mogućnost redukcije reda letenja, te bi isti trebao biti finaliziran sredinom ožujka.

Autor:S.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.