AP Photo/Giannis Papanikos/Guliver

Banka povukla potez koji se nikome neće svidjeti: Biti će pogođene tisuće ljudi

Autor: Dnevno.hr/I.J.

Deutsche Bank planira zatvoriti stotine poslovnica Postbanke u Njemačkoj, a ovaj potez je najavio šef odjela za privatne klijente. Prema njemačkim izvorima, do sredine 2026. godine planira se zatvoriti 250 od ukupno 550 poslovnica Postbanke, što znači da će biti zatvorena gotovo svaka druga poslovnica.

Foto: Unsplash

Iako su mnoge od tih poslovnica već duže vrijeme nerentabilne, nisu se mogle zatvoriti zbog dugogodišnjeg ugovora s Deutsche Postom, bivšim vlasnikom Postbanke. Sada se ponovno razmatra ovaj ugovor.


Šef odjela za privatne klijente također je izrazio mišljenje da bi trebalo smanjiti i mrežu poslovnica Deutsche Banka, ali nije naveo konkretni broj.

I druge banke smanjuju mrežu poslovnica

Deutsche Bank je potvrdio da će u preostalih 100 poslovnica Postbanke ukinuti usluge slanja paketa i kupovine poštanskih marki.

Ovim potezom, Postbank bi srednjoročno trebala postati “prva mobilna” banka koja će smanjiti usluge savjetovanja na licu mjesta.

Guverner HNB-a: ‘Stopa cijena pada, ali još imamo prosječan rast svih cijena’

Osim Deutsche Banka, i druge banke u Njemačkoj smanjuju svoju mrežu poslovnica. Glavni razlog za ovaj trend je neprofitabilnost poslovnica i smanjen broj klijenata koji koriste bankarske usluge u poslovnicama. Primjerice, Sparkassebank je odlučila ukinuti uslugu gotovinskog plaćanja u jednoj od svojih poslovnica blizu Frankfurta zbog nedostatka osoblja za blagajne.
 

Autor:Dnevno.hr/I.J.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.