fbpx
Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Atlantic grupa dioničarima daje dividendu od 40 kuna po dionici

Autor: S.P.

Atlantic grupa zadržala je dobit iz 2019. godine, a njeni dioničari trebali bi dobiti dividendu od 40 kuna po dionici iz te dobiti.

Dividende će se dijeliti iz iznosa od 109,96 milijuna kuna te iz dijela dobiti iz 2020. godine, navodi se iz Atlantic grupe.

Sjednice uprave i nadzornog odbora održane su u ponedjeljak, a na njima su razmatrani i prihvaćeni prijedlozi, među kojima i o isplati dividende, koji će biti upućeni na usvajanje glavnoj skupštini koja će biti zakazana za 16. lipnja, navodi se u objavi putem Zagrebačke burze.

Za 15 kuna viša dividenda nego prošle godine

Atlantic grupa je u 2020. ostvarila neto konsolidiranu dobit nakon manjinskih udjela u iznosu od 341,7 milijuna kuna, a neto dobit Atlantic Grupe d.d. iznosi 224,5 milijuna kuna.

Preostala neto dobit za poslovnu 2020. godinu ostat će u zadržanoj dobiti.

Predloženo je da se dividenda isplati dioničarima koji su na dan 24. lipnja 2021. evidentirani u depozitoriju Središnjeg klirinškog depozitarnog društva, datum od kojeg će se trgovati dionicom Atlantica bez prava na isplatu dividende bio bi 23. lipnja, a predloženi dan isplate dividende je 7. srpnja.

Inače, predložena dividenda od 40 kuna po dionici je za 15 kuna viša nego je dioničarima Atlantica isplaćeno prošle godine.

Naime, prošle je godine za dividendu isplaćeno 83,1 milijun kuna, odnosno 25 kune po dionici, i to iz zadržane dobiti iz 2018. i dijela dobiti iz 2019. godine, navode iz Atlantic grupe.
Autor:S.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.