‘Amerikanci posuđuju da bi vratili, Europljani prelijevaju iz šupljeg u prazno’

Autor: hina

Komentirajući pad indexa Dow Jones za 4,31 posto na newyorškoj burzi u četvrtak, kineska agencija kaže da to odražava 'očajno stanje zapadnih ekonomija i njihove duboke strukturne poremećaje'.

Kina je u petak ocijenila da dogovori o rješavanju duga u SAD-u i u Europi neće biti dovoljni za spašavanje njihovih ekonomija i da se trebaju poduzeti “konkretne mjere” kako bi se ponovno uravnotežilo svjetsko gospodarstvo.

“Jedino sredstvo koje su Amerikanci smislili kako bi poboljšali gospodarski rast bilo je novo zaduživanje za pokrivanje starog”, piše agencija Nova Kina u komentaru. “Sjedinjene Države dugo su održavale gospodarski rast i prekomjernu potrošnju financirajući dug.. što je u konačnici uzrokovalo financijsku krizu”, dodaje Nova Kina.

Komentirajući pad indexa Dow Jones za 4,31 posto na newyorškoj burzi u četvrtak, agencija kaže da to odražava “očajno stanje zapadnih ekonomija i njihove duboke strukturne poremećaje”.

Što se tiče Europske unije koja je nedavno donijela paket mjera za pomoć Grčkoj kako bi se spriječilo širenje krize na druge zemlje eurozone, agencija ocjenjuje da potezi Unije i nekih drugih međunarodnih tijela sliče na “prelijevanje iz šupljeg u prazno”.

“Oni se mogu spasiti samo reformama. Samo zdravom ekonomijom moći će preuzeti odgovornost za svjetsku ekonomiju”, dodaje agencija.


Barroso podigao uzbunu, ‘milijarde pobjegle iz europskih banaka’
Autor:hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.