Šef Pentagona: Rusija trovanjem Skripala želi potkopati jedinstvo Zapada

Autor: Admin

.

Američki medij Bussiness Insider objavio je riječi američkog ministra obrane Jamesa Mattisa s jučeršnje konferencije za medije, prema kojima je trovanje bivšeg pukovnika ruske obavještajne službe Sergeya Skripala i njegove kćeri – nastavak želje Rusije za podrivanje jedinstva Zapada.

„Oni (Rusija) žele slomiti jedinstvo zapadnog saveza“ i to je „obrazac ponašanja“ kojeg se pridržava Rusija, kazao je šef Pentagona.

Na upit novinara za konkretiziranje optužbi protiv Moskve, Mattis je odgovorio: „Želja za ubojstvom muškarca i kćeri, kako vam se to čini za početak?“ Kazao je i kako je Rusija sama izabrala ulogu „strateškog suparnika“ SAD-a i da su sve želje za približavanje dviju država ostale u prošlosti zbog ruske krivice.

 

Source: Geopol




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.