Oštar odgovor ruskog MVP-a na britansku odluku o protjerivanju ruskih diplomata

Autor: Admin

.

Rusko Ministarstvo vanjskih poslova je u srijedu, 14. ožujka, oštro odgovorilo na danas objavljene mjere britanske vlade vezano uz novu britansko-rusku „špijunsku aferu“ – konkretno, ubojstvo bivšeg dvostrukog ruskog agenta Sergeya Skripala  i njegove kćeri bojnim otrovom, za što London optužuje Moskvu.

Izjavu premijerke Therese May u britanskom parlamentu, o mjerama kazne prema Rusiji zbog njezine navodne krivnje za spomenuto dvostruko ubojstvo na britanskom teritoriju, rusko MVP je ocijenilo kao neviđenu i grubu provokaciju, koja podriva temelje normalnog dijaloga između dviju zemalja.

„Smatramo kategorički neprihvatljivim i nedostojnim činjenicu, da se vlada Velike Britanije u svojim nedobronamjernim političkim ciljevima odlučila za daljnje ozbiljno zaoštravanje odnosa, objavivši čitav niz neprijateljskih mjera, uključno i protjerivanje iz zemlje 23 ruska diplomata“, stoji u priopćenju ruskog MVP-a.

Umjesto da završi svoju istragu pokretanjem uspostavljenog međunarodnog formata i instrumenata, između ostalog i u okviru Organizacije za zabranu kemijskog oružja, za što je Moskva bila spremna, britanska vlada se odlučila na izbor koji vodi u sukob s Rusijom, navedeno je dalje u istom priopćenju. „Odlučivši se za jednostrane i netransparentne metode istrage tog incidenta, britanska vlada iznova nastoji pokrenuti široku proturusku kampanju. Razumije se, naše protumjere neće čekati“, stoji na kraju priopćenja ruskog Ministarstva vanjskih poslova.

 
Source: Geopol




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.