fbpx
Gunnery Sgt. Brian Kester
+ AAA -

Zapovjednik francuske mornarice o povećanom riziku izbijanja sukoba na morima

Autor: Admin

„Porast prijetnji i afirmacija volje naših suparnika znači da moramo jače trenirati. Promjena u svijetu znači da moramo biti spremni na neočekivano, na šokove, na slomove, na sve ono što se danas smatra nevjerojatnim. Stoga moramo ići dalje od osnova i osposobiti se za prilagodbu, za pregled planova u vrlo kratkom ciklusu, za pronalaženje rješenja za sutrašnju borbu s alatima koje imamo danas“, navodi dalje Pierre Vandier.

U intervjuu se dotiče i francuskih prekomorskih teritorija i navodi kako je Francuska i nacija Indijskog i Tihog oceana i da 1,6 milijuna Francuza živi u toj regiji. „Odgovornost koju imamo da zaštitimo ovo stanovništvo, te teritorije i područja povezana s njima navodi nas da pogledamo izvan kontinentalnog horizonta Europe“, navodi admiral.

Pritom naglašava kako su „naši ekonomski ulozi su globalni“, kao i naša trgovina. „Nakon sukoba u Ukrajini, naša opskrba energijom je poremećena geopolitičkom situacijom. Posljedično, naša je sigurnost


Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Zapovjednik francuske mornarice o povećanom riziku izbijanja sukoba na morima

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.