MC2 Jackson Adkins
+ AAA -

Z. Meter: (Video) Hezbollah dobio ruske rakete kojima može gađati američke brodove u Sredozemlju. Što će učiniti SAD-e?

Autor: Admin

Dakle, sve će na ovisiti o procjeni Washingtona, a Izrael, neovisno o velikom utjecaju židovskog lobija u SAD-u, u tome neće imati baš nikakvu ulogu. Bez obzira što se iz Washingtona često odašilju poruke da je Izrael taj koji u svemu ovome donosi konačne odluke. Jer ukoliko bi se one protivile ključnim američkim strateškim interesima – Izrael bi vrlo brzo od glavnog američkog regionalnog „nosača zrakoplova“ postao bojno polje u ratu svih protiv svih. Drugim riječima – bez američke svekolike pomoći bio bi prije ili kasnije zbrisan s lica zemlje – odstranjen poput karcinoma u tkivu arapske zemlje

Libanonski Hezbollah (Božja Stranka, prev.) Izraelu je glavna neprijateljska regionalna proiranska organizacija, i svakako puno opasniji protivnik od palestinskog radikalnog Hamasa čija se aktivnost uvijek svodila više-manje na izvođenje bilo klasičnih terorističkih akcija, bilo vojnih akcija ograničenog karaktera i dometa protiv Izraela s obzirom da i ne predstavlja vojsku u stvarnom smislu te riječi, a osim toga je i teritorijalno krajnje ograničen i izoliran podignutim izraelskim bedemom oko Pojasa Gaze.


Šijitski i proiranski Hezbollah s druge je strane klasična vojna (i ne samo vojna!) organizacija, u ustrojstvenom i organizacijskom smislu puno bliža suvremenoj vojsci nego je to Hamas. Zapravo je vojna sila, koja je, prema mnogima, jača i od same libanonske službene vojske jer je monolitan, ideološki čvrst i jasno koncipiran u onome što želi i na koji način to što želi namjerava provesti.

Osim toga puno mu je lakše nabavljati oružje jer:

prvo,

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Z. Meter: (Video) Hezbollah dobio ruske rakete kojima može gađati američke brodove u Sredozemlju. Što će učiniti SAD-e?

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.