AP
+ AAA -

Z. Meter: Uče na greškama: Rusi pripremaju vojsku za napade na utvrđena područja i iza neprijateljskih crta

Autor: Admin

Nisam nigdje čuo ili pročitao da je bilo koja ofenziva u modernim ratovima polučila uspjeh nekorištenjem oklopa, već primarno pješačkih postrojbi tj. vojnika. Uostalom, iz dosadašnjeg neuspjeha ukrajinske protuofenzive lako se može zaključiti kako su Ukrajinci učinili isti grešku tj. “stali na iste grablje” kao i Rusi u prvoj fazi svoje vojne operacije: u nju su ušli pretjerano samouvjereno, misleći da će neprijatelj pred njima početi panično bježati i bacati oružje, dok će ih stanovništvo dočekivati cvijećem. Greške su skupo platili i jedni i drugi.

Nije nikakva tajna, već odavno i u samoj Rusiji, kako je prva faza ruske invazije na Ukrajinu završila neuspjehom. S izuzetkom juga zemlje, gdje su ruske postrojbe ostvarile neočekivano brzu vojnu pobjedu u velikom dijelu Hersonske oblasti, uključujući i njezino istoimeno administrativno središte, a ovladale su  i velikim lučkim gradom Mariupoljom i najvećim dijelom Zaporiške oblasti. Tu se, svakako, mora pridodati i najveći geostrateški dobitak Rusije u dosadašnjem tijeku rata – preuzimanje kontrole nad čitavim akvatorijem zatvorenog Azovskog mora.


U Ukrajini je pokrenuta istraga zbog brzog pada Hersonske oblasti

Proteklog je tjedna u Ukrajini objavljena informacija kako je tužiteljstvo te zemlje pokrenulo istragu o razlozima neočekivano brzog pada Hersonske oblasti i brzog povlačenja ukrajinskih snaga pred ruskim postrojbama koje su krenule s Krima na samom početku rata. U tom se kontekstu kao razlog ne isključuje niti izdaja, a na ispitivanju bi mogao biti saslušan i

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Z. Meter: Uče na greškama: Rusi pripremaju vojsku za napade na utvrđena područja i iza neprijateljskih crta

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.