AP
+ AAA -

Z. Meter: Ruska vojska pokrenula veliki napad na Avdievku! Izraelski rat opasan po Kijev ako eskalira

Autor: Admin

Avdievka je, za one koji to ne znaju, jedna od najvećih utvrda ukrajinske vojske uopće. Godinama je, nakon revolucije u Kijevu 2014. i posljedičnog krvavog jednogodišnjeg sukoba s proruskim separatističkim pobunjenicima u Donbasu, pripremana za otpor ruskim snagama izgradnjom najsuvremenijih fortifikacijskih i drugih obrambenih objekata. Zapravo je od početka ruske specijalne vojne operacije (SVO) ostala neosvojiv bedem i možda najveći simbol ukrajinskog otpora (poglavito nakon pada Bahmuta) iako se nalazi u svojevrsnom poluokruženju (još ne kritičnom) sa svih strana osim zapadne.

Štoviše, iz zone toga grada najčešće se i ispaljuju raketni projektili, poput onih iz američkih sustava HIMERS, na sam Donjeck i druge manje gradove iz njegove šire zone koji nerijetko završavaju i velikim ljudskim žrtvama.


Ruska vojska sve ovo vrijeme neuspješno je pokušavala slomiti otpor ukrajinskih branitelja, pri čemu je koristila ubojita oružja, uz kombiniranje zračnih i topničkih napada. Zbog snažne obrane rijetko su se poduzimali širi ruski pješački napadi jer bi definitivno završavali velikim gubicima na strani napadača.

Krah ukrajinske ljetne protuofenzive mijenja stanje na bojišnicama

Međutim, nakon kraha ukrajinske ljetne ofenzive na južnom – zaporoškom bojištu, kojeg više ne skrivaju niti utjecajni zapadni mediji, čini se kako ruski vojni vrh mijenja strategiju, i

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Z. Meter: Ruska vojska pokrenula veliki napad na Avdievku! Izraelski rat opasan po Kijev ako eskalira

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.