fbpx
+ AAA -

Z. Meter: Rusija koristi rafineriju na Siciliji za izbjegavanje sankcija. Nafta stiže u SAD!

Autor: Admin

Rafinerija nafte kompanije Lukoil na Siciliji, u Priolu, omogućuje ruskoj sirovoj nafti zaobilazak američkih sankcija nametnutih zbog rata u Ukrajini i omogućuje joj transport u Sjedinjene Države, odakle se ponekad vraća u Europu. 

O tome upravo piše talijanski medij Il Messaggero, pozivajući se na istraživanje uglednog američkog poslovnog medija The Wall Street Journal, koji u videu objašnjava putovanje ruske nafte. 

Američke sankcije predviđaju izuzeće za (rusku) sirovu naftu “znatno pretvorenu u proizvod proizveden u inozemstvu”. Nakon transformacije u rafineriju Priolo, drugu po veličini u Italiji i petu u Europi, ruska nafta postaje “talijanski proizvod” i dospijeva u pogone Exxon-a u Teksasu ili u New Jerseyu u pogone Lukoil-a, koji u SAD-u ima 230 servisa, a postaje u 11 država (većinom u vlasništvu američkih


Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Z. Meter: Rusija koristi rafineriju na Siciliji za izbjegavanje sankcija. Nafta stiže u SAD!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.