fbpx
+ AAA -

Z. Meter: Rat između globalnih velesila zamjenjuje pandemija Covid-19

Autor: Admin

Posebno je intrigantna američka svemirska raketa (brod) X-37B, obavijena velom tajne i u vlasništvu novoformiranih svemirskih snaga. Za nju Rusi pretpostavljaju da će biti platforma opremljena suvremenim raketama zrak-kopno, kojima bi se mogle uništavati balističke rakete suparnika u vrijeme njihovog leta – kako ruske tako i kineske. Upravo prošlotjedno uništavanje satelita novom ruskom raketom koja djeluje na velikim visinama i koja je demonstrirala veliku preciznost, prema mišljenjima analitičara može „obnulit“ spomenute američke planove.

Bilo kako bilo, u ovakvom ozračju optužbi i protuoptužbi, pritisaka i odgovora na pritiske, uslijedit će novi sastanak američkog i ruskog predsjednika. Drukčije jednostavno ne može biti, jednako kao i u slučaju Kine. Sankcijsko ili vojno slamanje Rusije postalo je nemoguće, a SAD su čak odustale od svoje čuvene doktrine mogućeg preventivnog nuklearnog udara na tu zemlju koja sada više nema nikakvog smisla. Nemoguće je postalo i organiziranje novih ruskih unutarnjih revolucija.

Sve velike zemlje svijeta sada jačaju svoju unutarnju sigurnost i u tom smislu ništa neće prepustiti slučaju. To čak otvoreno rade i na račun smanjivanja ljudskih prava.

Zaključak:

Usprkos sveopćem „crnilu“ nikakvoga rata između velikih sila neće biti. Njegovu je ulogu preuzela globalna pandemija Covida-19 koja poput goleme krinke ljudima zaklanja sve strahote koje se u pozadini odvijaju. Zato su, sada, umjesto u ratna skloništa, ljudi diljem svijeta stjerani u svoje domove. Umjesto čekanja u redovima za hranu, čeka se u redovima za cijepljenja i testiranja i to uz prisilu države. Od svih će se očekivati potpuna pokornost, kao u nekom beskonačnom „policijskom satu“ uz

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Z. Meter: Rat između globalnih velesila zamjenjuje pandemija Covid-19
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.