EPA
+ AAA -

Z. Meter: Krah migrantske politike: Tunis EU-i “opalio šamar” poniženja i otrežnjenja!

Autor: Admin

Tunis je EU-i opalio šamar poniženja i otrežnjenja!  Dokazao je kako Bruxelles, po inerciji iz nekih boljih vremena, očito sve svoje probleme s drugima nastoji rješavati novcem i izdašnim financijskim ponudama koje druga strana teško može odbiti

Strategija Europske unije u borbi protiv ilegalne migracije (ako je uopće i ima, jer sve ovo što se već dugo događa na europskom kontinentu po tom pitanju na strategiju ne liči, već na puno prije na vatrogasne mjere koje se poduzimaju tek kad negdje problem dođe do kritične razine koja prijeti „pucanju po šavovima“ u pojedinoj lokalnoj zajednici, poput grčkog otoka Lesbosa ili talijanskog otoka Lampedusa) ne daje nikakve ili krajnje mršave rezultate privremenog karaktera.


Europska komisija i druge nadležne institucije i tijela EU pokušavaju rješavati problem kao da je on akutne, a ne kronične prirode kakav je u svojoj biti. Prevedeno s medicinskog na kruti jezik geopolitike, to je strateški problem!

Drugim riječima, Europska unija ili nije u stanju

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Z. Meter: Krah migrantske politike: Tunis EU-i “opalio šamar” poniženja i otrežnjenja!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.