fbpx
+ AAA -

Z. Meter: Amerikancima slijede veće cijene plina a Europi recesija, kazao šef Chevrona, kritizirajući Bidenove poteze

Autor: Admin

Radi se o jasnoj poruci iskusnog „naftaša“, menadžera koji dobro zna što govori, i shvaća koji se ozbiljni problemi mogu javiti za čitave države, njihove ekonomije i za krajnje potrošače ukoliko se stihijski krene u tzv. zelenu tranziciju, poglavito u sadašnjim geopolitičkim i geoekonomskim uvjetima koji su krajnje nepredvidljivi.

Ti su problemi, uzrokovani navedenim elementom, najviše vidljivi upravo u Europskoj uniji i Velikoj Britaniji, iako ih visoka politika već duže vrijeme nastoji prikazati kao posljedicu isključivo ruskih energetskih ucjena.

Njih nedvojbeno ima, jer Rusija ne želi svojim potezima jačati energetsku stabilnost sebi neprijateljskih zemalja koje su protiv nje pokrenule totalni, ne samo ekonomski rat, ali je jasno kako je glavnina problema uzrokovana upravo lošom, krajnje manjkavom energetskom strategijom Bruxellesa (koju je slijedio i London). Ona uopće nije uzimala u obzir sadašnje geopolitičke procese koji su već odavno bili vidljivi na europskom i globalnom horizontu. Na njih se moralo računati i njima se prilagoditi. Ali to je izostalo, pa ceh njihovog nemara i(li) nesposobnosti sada ispaštaju čitavi industrijski sektori i obični, mali potrošači tj. građani.


Ove potonje dodatno iritiraju pozivi na štednju energije (gotovo do granice smrzavanja u vlastitim

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Z. Meter: Amerikancima slijede veće cijene plina a Europi recesija, kazao šef Chevrona, kritizirajući Bidenove poteze

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.