fbpx
+ AAA -

Z. Meter: Američko-ruski odnosi: „Za tango je potrebno dvoje“

Autor: Admin

„Razgovor o „promjeni režima“ u Rusiji kontraproduktivan je. Novu vanjsku politiku prema Rusiji oblikovat će novi čelnici među predstavnicima postojećeg establišmenta koji prepoznaju potrebu za promjenama. To će u konačnici dovesti do ukidanja sankcija protiv Rusije u sklopu sveobuhvatnih pregovora sa Sjedinjenim Državama i Europom, smatraju autori.  „Veći kontakti među ljudima mogu također poboljšati buduće odnose. Posljednjih su se godina takvi kontakti smanjili. Vrijeme je da promijenimo tijek događaja. Nikada se nismo svađali s ruskim narodom, razlog neslaganja i neprijateljstva bili su postupci nekih vladara Rusije. A u Rusiji su sudionici anketa uvijek govorili dobre stvari o Sjedinjenim Državama, ali u zadnje vrijeme ne tako dobre.”

Zanimljivo je i slijedeće razmišljanje autora teksta: „Rusko miješanje u američku i europsku politiku bilo je stvarno, pogubno i neprihvatljivo. Ali nije naš dugoročni interes pretjerivati ​​s njegovim utjecajem i vidjeti i izmisliti rusku intervenciju tamo gdje ona ne postoji. Primjerice, prije nego što je autentičnost pisama Huntera Bidena (o njegovim sumnjivim poslovima s plinskim biznisom u Ukrajini, op. Z.M.) mogla biti provjerena, mnogi su političari i predstavnici medija brzo označili cijelu stvar, tvrdeći da se radi o ruskim dezinformacijama, što je tadašnji direktor Nacionalne obavještajne službe porekao. Ako od Rusije napravimo žrtvenoga jarca u domaće političke svrhe, to će nam samo naškoditi. I to neće pomoći u postizanju našeg važnog geopolitičkog cilja zabijanja klina između Kine i Rusije.“

Članak se zaključuje slijedećim riječima:

„Obični Rusi, kao i rusko vodstvo, trebali bi znati da će je, ako Rusija poštuje međunarodno pravo, Sjedinjene Države, Europa i ostatak slobodnog svijeta pozdraviti i podržati kao prijatelja. I da neće biti zauvijek optuživana za sve prošle grijehe – stvarne i izmišljene.”

Napomena: navedeni tekst ima svoju utemeljenu logiku ali i dva bitna nedostatka – od kojih je prvi
Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Z. Meter: Američko-ruski odnosi: „Za tango je potrebno dvoje“
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.