+ AAA -

Uzdrmano gastarbajtersko tržište: Njemačkoj i Austriji više nisu potrebni radnici iz Hrvatske!

Autor:

Virusni je nalet svom silinom u kratkom vremenu zahvatio praktički sve prostore, sve populacije i sve djelatnosti koje se prije svega temelje na radnoj mobilnosti, socijalnim i radnim kontaktima, tržišnom dohvatu proizvodne osnove i općenito na fizičkoj dopremi svih potreba proizvodnim, graditeljskim, uslužnim, obrazovnim i inim djelatnostima.

Brzina je i silina virusnog destrukcijskog vala s puno početnih, prijenosnih i posljedičnih nepoznanica ukazala na znanstvenu nespremnost i sve manjkavosti u kriznim razdobljima po puno društvenih i gospodarskih parametara uređenih sustava, društava, prostora i država, a pogotovo političko-diplomatskih prostornih asocijacija s političkim izrazito birokratiziranim i diplomatiziranim upravljačkim nadtijelima.

Svijet je jednostavno zastao, a nova su vremena i novi obrasci organiziranja postali nužnost.

Zatvaranje u uske nacionalne okvire i povratak državnim odlukama u interesu vlastite populacije uzdrmao je pomno političko-diplomatski građeni asocijacijski sustav i potvrdio obrazac funkcioniranja u novim kriznim i mogućim budućim okolnostima. Ponovno se ne znamo koji put potvrdilo kako je ljudska populacija apsolutno najvažniji dio svakog društva i prostora i osnovni čimbenik svake djelatnosti, a dolazak iznenadne i neplanirane krize (virusne ili neke druge) udar koji poremeti manje-više sve ustaljene zakonitosti. Gospodarski su financijski i radni poremećaji izravni, posebno vidljivi i s

Source

Cijeli članak pročitajte na Geopolitika.news: Uzdrmano gastarbajtersko tržište: Njemačkoj i Austriji više nisu potrebni radnici iz Hrvatske!

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.